NOVI MILIJUNAŠ

Kristijan je odustao na 12. pitanju, znate li vi odgovor na ovo geografsko pitanje?

Kristijan Ramov

 HTV
Kviz idući tjedan nastavlja Dalibor Bilen iz Sesvetskog Kraljevca uz džokere ‘zovi‘ i ‘pitaj publiku‘

Novo izdanje "Milijunaša" počelo je otvaranjem desetog pitanja za 5.000 eura, a u "vrućem" stolcu sjedio je Zadranin Kristijan Ramov iz prošle emisije, piše HRT.

Na 10. pitanju za prelazak drugog praga trebao je odgovoriti tko je nakon "Prvog čovjeka" glumio "Sivog čovjeka". Ponuđeni su odgovori Adam Driver, Jake Gyllenhaal, Ryan Gosling ili Bradley Cooper.

Posegnuo je za džokerom "zovi" koji je sa stopostotnom sigurnošću ponudio odgovor C - Ryan Gosling što je Kristijanu osiguralo iznos od 5.000 eura.

Zatim je uslijedilo 11 pitanje: Koja znanstvenica nije primatologinja? Jane Goodall, Rosalind Franklin, Dian Foeeey ili Birute Galdikas.

Upotrijebio je džoker "pola-pola", ostali su odgovori B - Rosalind Franklin i D- Birute Galdikas. Rosalind Franklin donijela mu je 10.000 eura.

Na 12. pitanju trebao je reći gdje se nalazi otok na kojem je Robinson Crusoe proveo 28 godina: u Arapskom moru, u Tasmanovu moru, u Filipinskom moru ili u Karipskom moru.

Nije prihvatio mišljenje publike, iako je postotak za odgovor D bio visok, odustao je napustivši natjecanje s 10.000 eura.

Najbolji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bio je Marijan Ivanković iz Zagreba.

Publiku je zatrebao na šestom pitanju. Nije znao kojoj biljnoj porodici pripadaju krumpiri, rajčice, patlidžani i paprike? Čistačicama, spremačicama, pomoćnicama i domaćicama.

Njih 40% odlučilo se za čistačice, 6% za spremačice, 26% za pomoćnice i 28% za domaćice.

Na Tarikov nagovor na ovom je pitanju uzeo i džoker "pola-pola". Ostali su odgovori B - spremačicama i C - pomoćnicama.

Odgovor C donio mu je 300 eura.

Koje se ime najviše puta spominje na popisu vladara iz dinastije Trpimirovića? Stjepan, Miroslav, Krešimir ili Zvonimir. Ovako je glasilo 10. pitanje za prelazak drugog praga.

Nije znao odgovor pa se odlučio za jedini preostali džoker "zovi". Odlučio se za odgovor pod A - Stjepan te napustio natjecanje sa 150 eura. Točan odgovor je C - Krešimir.

Slijedeći natjecatelj koji je sjeo u "vrući" stolac nasuprot Tariku je Dalibor Bilen iz Sesvetskog Kraljevca. Profesija i hobi mu je pisanje.

Na osmom pitanju upitan je po kojem je od 12 apostola nazvan Cercis siliquastrum, drvo koje može narasti do osam metara. Po Šimunu, po Tomi, po Judi ili po Filipu.

Dalibor nije znao odgovor pa je zatražio džoker "pola-pola". Ostali su odgovori pod B - po Tomi i C - po Judi.

Ponudivši kao konačan odgovor C - po Judi, zaradio je 1.000 eura.

Dalibor Bilen točno je odgovorio na deveto pitanje i osvojio iznos od 2.500 eura. Svoje putovanje u kvizu nastavlja u idućoj emisiji, a na raspolaganju ima džoker "zovi" i "pitaj publiku", piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:18