FESTIVAL U SLOVENIJI

Legendarni Freddy Krueger stiže u susjedstvo: Posljednje smo ga mogli gledati u hit seriji Stranger Things

Robert Englund i Jack Sholder

 Profimedia/
Grossmann Fantastic Film and Wine Festival dovodi glumca Roberta Englunda i redatelja Jacka Sholdera

Slovenski Grossmann Fantastic Film and Wine Festival koji se održava od 9. do 16. srpnja u Ormožu i Ljutomeru dovodi glumca Roberta Englunda i redatelja Jacka Sholdera, legende filmske industrije, a posebice horor žanra.

image

18. Grossmann festival

Promo/

S likom Freddyja Kruegera, Robert Englund stvorio je jednog od najpoznatijih horor negativaca u povijesti filma, a o važnosti filma “Strava u Ulici Brijestova” iz 1984. godine govori činjenica da ga je američka Kongresna knjižnica 2021. godine odabrala za očuvanje u Nacionalnom filmskom registru Sjedinjenih Država kao “kulturno, povijesno i estetski značajno ostvarenje”. Robert Englund glumio je u više od 80 filmova i brojnim TV serijama, a posljednja velika uloga mu je bila u posljednjoj sezoni TV serije “Stranger Things”.

image

Freddy Krueger

Kpa Publicity/United Archives/Profimedia/Kpa Publicity/United Archives/Profimedia

Oba gosta bit će počašćena prigodnim retrospektivama i majstorskim tečajevima te radionicama, a na završnoj svečanosti festivala uručit ćemo im počasna priznanja. Jack Sholder bit će i predsjednik žirija za glavnu festivalsku nagradu Vicious Cat za najbolji dugometražni film.

image

Jack Sholder

Publicity Still/United Archives/Profimedia/Publicity Still/United Archives/Profimedia

Filmski program 18. Grossmann Festivala također će sadržavati posebnu počast 100. obljetnici “Nosferatua”, retrospektivu južnokorejskih horor filmova, te izbor nekih od najboljih aktualnih žanrovskih filmova iz cijelog svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:58