GOSPODAR BIZNISA

LEGO FILM Uživat ćete, bez obzira imate li pet ili pedeset godina

Nadahnuto su pretrpali film super junacima i protagonistima iz "Ratova zvijezda" i naposljetku nas poučili da se ne sramimo lego kockica s kojima smo odrasli

U početku vam se čini da će to biti blamaža: u svijetu sastavljenom iz lego kockica odigrava se zaplet sličan “Gospodaru prstenova”, naime, prorok Vitruvije upozorava zločestog Gospodara Biznisa da će njegova strahovlada trajati sve dotle dok se ne pojavi Posebni i ne dočepa se Komada otpora. Potonji je najobičnija plastika, kao što je i Posebni bezlični građevinac žute boje kakvog bi vaša djeca nemilosrdno šutirala po stanu.

Međutim, kako se radnja razigrava tako vam pažnju zaokuplja sve što se događa: od nemilosrdnog rešetanja i podmetanja među likovima do fantastičnih prostora koji se otkrivaju kako na zemlji, tako i u zraku i pod morem, a kriterij je samo jedan - tvorni elementi svega što vidite moraju biti lego kockice.

Scenarij je duhovit, napisali su ga redatelji Phil Lord i Christopher Miller (“Oblačno s ćuftama”), nadahnuto su pretrpali film super junacima i protagonistima iz “Ratova zvijezda” i naposljetku nas poučili - kao i u “Priči o igračkama” - da se ne sramimo lego kockica s kojima smo odrasli. Uživat ćete, bez obzira imate li pet ili pedeset godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:08