Dokumentarac koji se isčekuje

‘Madoff: Mostrum s Wall Streeta‘ na Netflixu bavi se ozloglašenim Bernijem, uključena su i mnoga potresna svjedočanstva žrtava

dokumentarac Madoff: čudovište s Wall Streeta

 /Netflix/youtube Screenshot
Redatelj je Joe Berlinger, autor filma ‘Krajnje izopačen, nepojmljivo zao i opak‘ koji prati zločine serijskog ubojice Teda Bundyja

Streaming platforma Netflix, za sljedeći tjedan, 4. siječnja, najavljuje dokumentarac o usponu i padu financijaša Bernieja Madoffa, čovjeka iza jedne od najvećih prevara u povijesti, takozvane Ponzijeve sheme.

Priču o ozloglašenom Madoffu ispripovijedat će redatelj i producent Joe Berlinger, kojem kriminalistička tematika nije nimalo strana. Nakon filma "Krajnje izopačen, nepojmljivo zao i opak" koji prati zločine serijskog ubojice Teda Bundyja te dokumentarnog serijala "Razgovori s ubojicom" (Razgovori s ubojicom: Trake Teda bundyja, Razgovori s ubojicom: Trake Johna Waynea Gacyja te Razgovori s ubojicom: Trake Jeffreyja Dahmera), jednog od njegovih dokumentarnih serijala ostvarenih u žanru "true crimea", Berlinger ovoga puta u središte stavlja Ponzijevu prevaru zbog koje je Madoff, koji je preminuo prošle godine, 2009 osuđen na čak 150 godina zatvora, piše The Hollywood Reporter.

Nadolazeći dokumentarac, koji uključuje svjedočanstva žrtava spomenute prevare, kako se može vidjeti u traileru, te perspektive istražitelja i zviždača, u središte stavlja čovjeka koji je, pošto je prevara razotkrivena, od investitorskog znalca, kako ga se prethodno doživljavalo, postao ozlogašeni osuđenik.

Čak i nobelovac Elie Wiesel, čiju je fondaciju prevara oštetila, okarakterizirao ga je kao "jednog od najvećih nitkova, lopova, lažljivaca i kriminalaca", piše The Guardian.

Madoffovom pričom dosad su se inspirirali razni kreativci. Poslužila je, naime, kao inspiracija za miniseriju "Madoff" s Richardom Dreyfussom i Blythe Danner u glavnim ulogama, film "Čarobnjak za laži" u kojem Madoffa i suprugu utjelovljuju veliki Robert De Niro i Michelle Pfeiffer te razne druge filmove i knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:01