NIJE DOBRO POČELO...

MARADONA PODIVLJAO ZBOG PLAKATA U Cannesu premijerno prikazan dokumentarac o legendarnom nogometašu, ali on je bijesan i to zbog jedne riječi

 REUTERS
 

Plakati koji najavljuju dvosatni dokumentarac o Diegu Maradoni, premijerno prikazan u nedjelju navečer na Filmskome festivalu u Cannesu, razgnjevili su slavnog nogometaša.

Na reklamnim natpisima stoji: "Diego Maradona: Buntovnik. Junak. Varalica. Bog".

Kontroverznog nogometaša je razgnjevila riječ "varalica", zbog čega je publiku pozvao da "ne gleda film kada se idući mjesec počne prikazivati u kinima".

"Igrao sam nogomet i zarađivao trčeći za loptom..., nisam varao nikoga", rekao je u intervjuu za Univision.

"Ako su ovakvu reklamu odabrali da bi privukli publiku u kina, onda to čine na pogrešan način. Ne sviđa mi se naziv, a kad mi se ne svidi naziv filma, neće mi se svidjeti ni sam film. Ne idite u kina i nemojte pogledati film", poručio je svojim obožavateljima.

Redatelj Asif Kapadia, nagrađivan za dokumentarce "Amy" i "Senna", ranije je kazao da Maradona nije vidio film te je priznao da ga zanima kako će igrač reagirati kada ga pogleda.

"Imamo puno snimljenog materijala, puno prizora koje ni on nije vidio, o njemu, o članovima njegove obitelji, o djeci. I vjerujem da će to doživjeti vrlo emotivno", kazao je Kapadia Reutersu.

Kapadia u dokumentarcu prikazuje razdoblje od 1984. godine, kada je Maradona prešao iz Barcelone u Napoli, do 1991. kada je morao napustiti klub.

Nogometaš, navodno nije tražio da se iz filma izbace neki detalji upravo zato što mu se svidio Kapadijin dokumentarac "Senna" o preminulome vozaču Formule 1 Ayrtonu Senni. Zbog toga je pristao biti i narator u filmu.

Premda najavljen, Maradona nije došao u Cannes na premijeru održanu u nedjelju navečer. Kapadia je rekao da Maradona ima zdravstvenih problema, da je riječ o ozljedi ramena te da će morati na operaciju.

Obožavatelji su u nedjelju navečer film o legendarnom argentinskom nogometašu i treneru Diegu Maradoni pozdravili velikim pljeskom. Oduševljeno su reagirali na prikaz ključnih trenutaka Maradonine karijere, poput njegova gola u utakmici protiv Engleske u četvrtfinalu Svjetskog kupa u Meksiku 1986. godine kada je Argentina osvojila Kup, piše dpa.

Film "Diego Maradona" ne prikazuje se u konkurenciji za Zlatnu palmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:51