ROCKUMENTARAC O G. HARRISONU

Martin Scorsese snimio film o svom omiljenom Beatleu

Martin Scorsese, koji u svojoj filmografiji već ima filmove o Rolling Stonesima, Bobu Dylanu i povijesti bluesa, snimio je dokumentarac o svom omiljenom Beatleu Georgeu Harrisonu.

Troipolsatni dokumentarac nazvan je po Harrisonovom solo-albumu iz 1973. “Living in the Material World”, a u njemu će biti prikazano dosta arhivskog materijala iz Harrisonovog privatnog života koji bi trebao radikalno izmijeniti javnu percepciju “najmirnijeg člana Beatlesa”. O njihovom odnosu govorit će Harrisonova udovica Olivia, koja je ujedno i koproducentica filma, Eric Clapton, producent Phil Spector, te zvijezde Monty Pythona Terry Gilliam i Eric Idle.

- Volio je žene i žene su voljele njega. Čak i kada bi vam uputio samo nekoliko riječi, to bi imalo dalekovidan efekt. Bilo je teško suočiti se s nekim tko je bio tako jako voljen - izjavila je Olivia Harrison.

George Harrison umro je u 58. godini od raka pluća, a dokumetarac bi trebao biti prikazan u studenom na BBC-u u povodu desetogodišnjice njegove smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 02:36