StoryEditor
TV

MARVELOVI BLOCKBUSTERI Iron Man, Thor, Kapetan Amerika, Čuvari galaksije... Stiže mjesec superjunaka!

 

ZAGREB – Filmski ožujak na AXN Adriji proći će u znaku filmskih hitova s Marvelovim superjunacima. Ukupno devet blockbustera, koji su zajedno zaradili više od 6 milijardi dolara, bit će prikazani od 1. do 11. ožujka.

Marvelov mjesec započinje hitom «Iron Man» koji je na programu u četvrtak 1. ožujka u 21:55. Prvi dio megauspješne trilogije o junaku iza kojeg stoji multimilijunaš Tony Stark predstavio je Roberta Downeya Jr. u glavnoj ulozi. Film je ugrabio sjajne kritike, pogotovo na račun Downeyeve role te čak dvije nominacije za Oscara (zvuk i vizualni efekti).

Zade Rosenthal
Tony Stark
 

U subotu 3. ožujka u 18:40 na programu će se naći «Iron Man 2», još uspješnije izdanje iz 2010. u kojem su glavne uloge ponovili Downey i Gwyneth Paltrow, uz koje je briljirao odlični Sam Rockwell kao glavni negativac Justin Hammer.

Jay Maidment / Marvel
Thor
 

Iste večeri, 21:00 termin je za prvi nastavak hita «Thor» u kojem Odinov sin spašava Zemlju od polubrata Lokija. U ulozi Marvelovog superjunaka debitirao je Chris Hemsworth, koji će ga igrati u svim nastavcima i spin-offovima, dok su ostale glavne likove odigrali Natalie Portman i Tom Hiddleston.

Vikend će, u nedjelju 4. ožujka, zatvoriti «Kapetan Amerika: Prvi osvetnik» od 18:30 te «Osvetnici» od 21:00. «Kapetan Amerika: Prvi osvetnik» prvi je dio danas već trilogije o supervojniku Steveu Rogersu koji, da bi bio primljen u američku vojsku, biva podvrgnut eksperimentu i od krhkog mladića se pretvara u neuništivog borca.

Marvelovi «Osvetnici» jedan je od izdanja u kojem se moćnoj vosci vanzemaljske rase suprotstavlja tim superjunaka koji čine Iron Man, Kapetan Amerika, Hulk, Thor, Black Widow i Hawkeye. Uz već poznate Downey Jr-a, Evansa i Hemswortha ostale branitelje Zemlje utjelovljuju Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner.

U subotu , 10. ožujka AXN Adrija donosi treći i zasad posljednji nastavak «Iron Mana» koji je na programu u 18:30. Slijedi ga «Thor: Svijet tame», čiju režiju potpisuje Alan Taylor, režiser hitova poput «Terminator: Genesys», «Sopranos», «Igre prijestolja» i «Seks i grad».

Kapetan Amerika
 

Uzbudljiv Marvelov mjesec zaokružuju «Kapetan Amerika: Zimski vojnik», jedan od najvećih naslova 2014. koji je uz prihod od 714 milijuna dolara ulovio Oscara za Nabolje vizuale efekte. Ovaj blockbuster na programu je u nedjelju, 11. ožujka u 18:25. Za kraj, od 21:00 ostavljeni su «Čuvari galaksije», treći najkomercijalniji kino hit iz 2014. u kojem su glavne uloge igraju Chris Pratt i Zoe Saldana.

Čuvari galaksije
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2020 03:40