Uspjeh

Matanićeva serija ‘Šutnja‘, po romanu Drage Hedla, prikazivat će se na HBO Europe

Dalibor Matanić

 Goran Mehkek
Šestodjelna serija prati novinara i policajca koji raskrinkavaju aferu političara u usponu

Producent Beta potpisao je za seriju "Šutnja" daljnje ugovore s HBO Europe za srednju i istočnu Europu, kao i s Lumièreom za flamanski Benelux, a o dodatnim se područjima trenutno pregovara, piše Variety.

Televizijska serija "Šutnja" kreatora Miodraga Sile i Nebojše Tarabe te redatelja Dalibora Matanića, uvrštena je prethodno među 14 televizijskih serija koje će biti na programu "Berlinale Series Market Selects", berlinskog filmskog festivala, gdje je i prikazana ovih dana. Berlinale Series Market Selects program je koji se zbiva u okviru berlinskog Europskog filmskog sajma (EFM), preciznije - segmenta sajma posvećenog TV ponudi.

"Šutnja" je šestodijelna TV serija temeljena na trilogiji romana istraživačkog novinara i prozaika Drage Hedla. Romani "Izborna šutnja", "Ispovjedna tajna" i "Kijevska piletina" smjesa su, kako je nedavno pisao Jurica Pavičić, policijskog procedurala i političkog trilera, a prate novinara i policajca koji raskrinkavaju aferu političara u usponu.

U seriji glume Kseniya Mishina, Goran Bogdan i Darko Milas, nastaje u produkciji Drugog plana i HRT-a, a u koprodukciju se, uz Beta Film, Star Media i OLL.TV uključio i ZDF/ARTE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:42