KAMPANJA POD POVEĆALOM

MICHAEL MOORE IZNENADIO S NAJAVOM FILMA O TRUMPU Redatelj želi da ljudi 'dođu vidjeti film koji su republikanci u Ohiju pokušali stopirati'

Michael Moore
 Lucas Jackson / REUTERS

Angažirani američki redatelj Michael Moore, autor filma "Fahrenheit 9/11" o reakciji bivšeg predsjednika Georgea W. Busha na terorističke napade, predstavio je u New Yorku novi dokumentarac naslovljen "Michael Moore u TrampLandu" (U Trumpovoj zemlji) koji se od srijede prikazuje u kinodvoranama.

U filmu Moore niže gluposti na koje je naišao dok je pokušavao u Ohiju prikazati svoj spektakl o američkoj predsjedničkoj kampanji.

Redatelj nagrađen 2003. Zlatnom palmom u Cannesu za film o američkoj opsjednutosti vatrenim oružjem (Bowling for Columbine, prevedeno Ludi za oružjem), bio je onemogućen izvesti svoje "one-man-show" u kazalištu Midland u Newarku, zbog toga što je njegov spektakl ocijenjen previše polemičnim.

"Dođite vidjeti film koji su republikanci u Ohiju pokušali stopirati", stoji u predigri filma pretpremijerno prikazanog u utorak navečer.

"Michael Moore hrabro i komično svojim one-man-showom zalazi u najdublje sfere 'TrumpLanda' tjednima prije predsjedničkih izbora", stoji u sinopsisu.

Moore je u predizborima podržao demokrata Bernijea Sandersa, a ne Hillary Clinton jer je ona podržala američku invaziju na Irak 2003., kao tadašnja senatorica New Yorka.

Trumpland je drugi Mooreov film ove godine nakon filma "Where to Invade Next" u kojem se igra pseudoosvajača koji 'zabija' američku zastavicu kamo god krenuo na zaprepaštenje prolaznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:37