NOVA SERIJA

'MLADI PAPA' Kontroverzna serija Paola Sorrentina u kojoj Jude Law glumi 'američkog' papu Pija XIII stiže na HBO

Jude Law u seriji 'Mladi papa'
 Gianni Fiorito

ZAGREB – HBO je najavio ekskluzivnu premijeru prve dvije epizode nove serije „Mladi papa“, nastalu u HBO, Sky i Canal + koprodukciji, koja će na HBO kanalu biti emitirana u petak, 28. listopada u 20 sati.

„Mladi papa“, kontroverzna je priča o početku pontifikata Pija XIII, prvog američkog pape u povijesti, rođenog kao Lenny Belardo. Izbor ovog mladog i šarmantnog Pape (kojeg glumi Jude Law) je, čini se, rezultat jednostavne ali učinkovite medijske strategije od strane Kolegija kardinala. No, izgled može varati. Pogotovo, u mjestu i među ljudima koji su odabrali veliko otajstvo Božje kao vodilju za njihovo postojanje. To mjesto je Vatikan i ti ljudi su vođe Crkve. Papa Pio XIII. čovjek je velike moći koji se tvrdoglavo odupire Vatikanskim dvorjanima ne mareći za implikacije koje to ima na njegov autoritet jer i sam je najtajanstveniji i najkontradiktorniji od svih njih. On je složen i konfliktan lik, toliko konzervativan u svojim izborima da graniči s nazadnjaštvom, ali pun suosjećanja prema slabima i siromašnima. Mudar i naivan, ironičan i pedantan, iskonski i graničan, sumnjičav i odlučan, melankoličan i nemilosrdan, Pio XIII pokušava prijeći beskrajnu rijeku ljudske samoće kako bi pronašao Boga kojeg može dati čovječanstvu. Ali i samome sebi.

Serija u deset dijelova predstavljena je na Venice Film Festivalu, a režirao ju je renomirani Paolo Sorrentino, redatelj Oscarom nagrađenog filma „Velika ljepota“.

Ulogu sestre Mary, redovnice iz SAD-a koja živi u Vatikanu i pomaže Belardu da postane Papa utjelovljuje Oscarom nagrađivana Diane Keaton („The Godfather“, „Annie Hall“, „Something's gotta give“).

set of
Gianni Fiorito
Diane Keaton

Po dvije nove epizode emitirat će se svakog petka u istom terminu, a serija će biti dostupna i putem HBO GO usluge videa na zahtjev već od jutarnjih sati.

Prva epizoda „Mladog pape“ biti će dostupna besplatno putem usluge HBO GO.

Svi gledatelji u Hrvatskoj koji od 28. listopada do 27. studenog posjete www.hbogo.hr imaju priliku besplatno pogledati prvu epizodu nove serije „Mladi papa“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:06