Netflix

Može li nova južnokorejska serija Hellbound ponoviti uspjeh Squid Gamea?

Yeon Sang-Ho 

 Mustafa Yalcin/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP
Priča uvodi u svijet u kojem se pojedincima najavljuje kada i gdje će umrijeti. Koliko god bježali, sustižu ih gigantska bića

Samo nekoliko mjeseci nakon nevjerojatnog uspjeha južnokorejske serije Squid Game, koja je izazvala veliko zanimanje publike, obarala rekorde gledanost i značajno utjecala na pop kulturu te pokretala trendove na društvenim mrežama, što je onda rezultiralo i lavinom novinskih članaka, Netflix je najavio novu korejsku seriju - misterij Hellbound.

Neftlix je svoju novu uzdanicu najavio kroz seriju foršpana od kojih zastaje dah, puls ubrzava, a ruke se znoje.
U najavama je objašnjen zastrašujući koncept serije u režiji Yeon Sang-hoa, korejskog redatelja poznatog po akcijskom trileru Train to Busan.

Naime, priča nas uvodi u svijet u kojem se pojedincima najavljuje kada i gdje će umrijeti. Koliko god bježali, na kraju ih sustižu gigantska nadnaravna bića koja ih odvlače u pakao, a za njima na Zemlji ostaje samo sprženi kostur.

Kaos i strava postaju plodno tlo za uspon religijske skupine koja događaje interpretira kroz prizmu ljudske grešnosti te uspostave božanske pravde. Misterij iza nadprirodnih čudovišta te skrivene namjere sekte pokušat će otkriti policijski detektiv, novinar te odvjetnica i time, posljedično otpetljati klupko usko povezanih događaja.

Tvorci Hellbounda kako kroz vizualne (mračna atmosfera, hladni tonovi, iznenadne scene nasilja), tako i kroz auditivne podražaje (glazba koja stvara atmosferu iščekivanja te pojačava intenzitet doživljaja) grade sve veću napetost. A kada se tome doda iskonski strah od smrti koji je, čini se, sami DNK ovog projekta, rezultat bi mogao biti dojmljiv.

Hellbound se temelji na web stripu istog imena, koji je također autorsko djelo Yeon Sang-hoa.

Riječ je o seriji s elementima fantasyja, horora, akcije te drame, koje će gledatelji moći iskusiti kroz šest epizoda dugu priču prve sezone.

Prva je epizoda premijerno prikazana na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Serija će gledateljima Netflixa biti dostupna od 19. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:25