‘Kaže se Čakovec‘

Mrkla noć, dva sumnjiva tipa iz srca Balkana i grad na sjeveru Hrvatske. Što može poći po zlu?

Jaka glumačka ekipa

 Promo/
Zagrebačka publika ima priliku pogledati film Vanje Nikolića u ponedjeljak u prostorima kina Urania

Gluho doba noći. Dva sumnjiva tipa ispadaju iz vlaka u malom gradu na sjeveru Hrvatske. Uvjereni su da im baš ništa ne može pokvariti posao. Jer što zapravo može poći po zlu u uspavanom gradu u kojem se nikad ništa ne događa? Kreću u potragu za lokalnim gangsterom koja je na kraju sve samo ne – mirna. Baš kao i Čakovec.

Ovako ukratko zvuči radnja novog kratkometražnog filma Vanje Nikolića, perspektivnog mladog redatelja koji hrvatskoj publici donosi žanrovski rijetko viđen film na našim prostorima. ‘Kaže se Čakovec‘ pleše izmešu klasičnog kriminalističkog filma i crne komedije.

Nikolić je na setu okupio istaknuta imena domaćeg filmskog i glumačkog svijeta. Glavne uloge u filmu tumače Momčilo Otašević, Vladimir Posavec Tušek i Goran Grgić. Uz njih, u ekipi su sudjelovali vrhunski filmski profesionalci: direktor fotografije Edib Ahmetašević, scenaristi Nikola Kuprešanin i Adnan Lugonić, montažer Tomislav Josipović i dizajner zvuka Dario Domitrović. Produkciju filma potpisuje Vanja Nikolić u suradnji sa produkcijom ‘Sve Riješeno‘ i umjetničkom organizacijom ‘Kaleidoskop‘.

image

Scena iz filma

Promo
image
Promo

‘Kaže se Čakovec‘ drugi je Vanjin kratkometražni film nastao u nezavisnoj produkciji. Uz dva kratkometražna filma, radio je nekolicinu reklamnih i glazbenih spotova. Filmom se počeo baviti prije desetak godina kao student novinarstva. Kroz rad na setovima,prvenstveno u produkciji, zaljubio se u proces stvaranja filma. Režijski zanat učio je kod nekih od najvećih imena na regionalnoj filmskoj sceni.

image

Scena iz filma

image

Redatelj filma Vanja Nikolić

Bojan-Haron Markičević

Prva pretpremijera filma, održana u Čakovcu, krajem siječnja, izazvala je rijetko viđen interes među publikom, potpuno rasprodanu dovranu i oduševljenu publiku.

Nakon uspješne pretpremijere na red je došla i zagrebačka publika koja je također u rekordnom roku razgrabila sve karte. U ponedjeljak, 20. veljače ‘Kaže se Čakovec‘ bit će prikazan u prostorima kina Urania u 20.00 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:11