Festival Rotterdam

"Mrtvi i lijepi": premijera filma o bogatašima koji nakon čudne večeri shvate da su vampiri

film premijera
 Havc
Film redatelja Davida Verbeeka nastao je u koprodukciji Nizozemske, Tajvana, Hrvatske i Kine. Hrvatski je koproducent Siniša Juričić


Dugometražni igrani film Dead & Beautiful nizozemskog redatelja Davida Verbeeka, čiji je hrvatski koproducent Siniša Juričić iz Nukleus Filma, imat će svjetsku premijeru u sekciji Limelight 50. Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, koji se odvija online do 7. veljače.
Dead & Beautiful nizozemskog redatelja Davida Verbeeka nastaje u koprodukciji Nizozemske (Lemming Film), Tajvana (House on Fire International), Hrvatske (Nukleus Film) i Kine (Woods of Light).

Radi se o jednom od, kako stoji na stranici Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, produkcijski najambicioznijih projekata Davida Varbeeka, koji je s hrvatskim Nukleus Filmom već surađivao na filmu Puni udar (Full Contact), prikazanom na 63. Pulskom filmskom festivalu u programu Manjinske koprodukcije, 2016. Osim toga, Nukleus Film je sudjelovao i u produkciji Varbeekova filma An Impossibly Small Object (2018.), na kojem je radilo desetak hrvatskih filmskih djelatnika, među kojima su bili kostimografkinja Zorana Meić, majstorica maske Silvia Bradica te glumica Klara Mučibabić.

Film Dead & Beautiful je priča o mladim bogatašima koji nakon čudnovate večeri shvate da su postali vampiri. Nakon početne panike, prijatelji se pitaju mogli li vjerovati jedan drugome.

Najnoviji naslov Davida Verbeeka svoju će svjetsku premijeru imati u petak, 5. veljače, a online projekcija bit će dostupna nizozemskoj publici putem on-demand platforme do 8. veljače.

Osim Dead & Beautiful, u sekciji Limelight se prikazuje i bosanskohercegovački kandidat za nominaciju za nagradu Oscar, Quo vadis, Aida? redateljice Jasmile Žbanić.

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala u Rotterdamu podijeljeno je na dva dijela: trenutno se odvija prvi dio, koji traje od 1. do 7. veljače, a drugi dio zakazan je za period od 2. do 6. lipnja. Osim online projekcija, prvi dio festivala nudi i offline sadržaj - interaktivnu izložbu postavljenu diljem Rotterdama te izložbu postavljenu u amsterdamskom muzeju EYE Film Museum. Podsjetimo, direktorica Međunarodnog festivala u Rotterdamu je Puljanka Vanja Kaluđerčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 10:54