NETFLIXOV HIT

Na internetu se danima ratuje zbog filma ‘Rebel moon‘, kažu da je jezivo loš, evo što misli Jurica Pavičić

Rebel Moon
Zack Snyder
Charlie Hunnam, Michiel Huisman, Sofia Boutella
COLLECTION CHRISTOPHEL

 Netflix - Grand Electric - The S/Afp/Profimedia/Netflix - Grand Electric - The S/afp/profimedia
Pun je nehotično ironičnog kiča. No, spektakularan je i zabavan, te - iskreno - ni po čemu gori od većine kasnijih derivacija Star Warsa

SF spektakl "Rebel Moon" Zacka Snydera spada u one holivudske filmove koji su se tegobno rađali i zlosretno završili. Ova ambiciozna space-opera zamišljena je još 90-ih kao manje dječja inačica "Ratova zvijezda". Projekt je potom pretvorenu u TV seriju, završio je u krilo Netflixu, da bi se u konačnici izvrgnuo u dva dugometražna filma od kojih je prvi ovog tjedna dospio na striming. U - nažalost - grozne kritike.

Povijest nastanka jasno se vidi u "Pobunjenom mjesecu". Snyderov film skuplji je i raskošniji od Netflixovih standardnih produkcija, čak i male uloge igraju poznate zvijezde (Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Michiel Huisman), a vizualna raskoš filma kao da žudi da je se gleda na velikom ekranu.

Spektakl - međutim - nije pratila i originalnost ideja. "Rebel Moon" u osnovi bi se mogao opisati kao "Sedam samuraja" u SF verziji. Film prati skupinu pobunjenika-plaćenika koji brane ubavo selo od moćnog intergalaktičkog imperija. Pri tom zlikovci u filmu izgledaju kao iz "Zvjezdanih staza", a arkadijski domoroci podsjećaju na "Dine". Film vrvi od patetičnih sentenci, pogleda u nebo i herojskih gesti. Pun je nehotično ironičnog kiča. No, spektakularan je i trivijalno zabavan, te- iskreno- ni po čemu gori od većine kasnijih derivacija "Ratova zvijezda".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:17