The Lincoln Lawyer

Najgledanija serija na Netflixu prati odvjetnika koji sav posao obavlja za vrijeme vožnje u luksuznom Fordovom autu

Scena iz filma

 Netflix, Imdb/
Nova produkcija Davida E. Kelleyja jednog od najvećih imena televizijske produkcije u Hollywoodu (‘Big Little Lies‘, ‘Anatomija skandala‘...)

"The Lincoln Lawyer" prati uzbudljiv kalifornijski život odvjetnika Mickeyja Hallera temeljenog na glavnom junaku serije od sedam romana američkog autora kriminalističke proze Michaela Connellyja.

On je nekonvencionalni odvjetnik koji ne podnosi rad u uredu pa sav posao obavlja za vrijeme vožnje u luksuznom Fordovom autu Lincoln Town.

U ulozi branitelja iz Los Angelesa, kojeg je prethodno na filmu utjelovio oskarovac Matthew McConaughey, gledamo Manuela Garciju-Rulfa.

Dok je film iz 2011. godine (koji je obilovao zvjezdanim imenima poput Ryana Phillippea, Marise Tomei, Williama H. Macyja te Bryana Cranstona) pokrivao radnju Connellyjevog romana "The Lincoln Lawyer" iz 2005. godine, ovaj projekt bazira se na "The Brass Verdict", drugom romanu navedene serije romana o Mickeyju Halleru objavljenom 2008. godine.

Radnja serije započinje Mickeyjevim povratkom pravu. Nakon smrti poznanika, odvjetnika Jerryja Vincenta, Halleru pripadne njegova odvjetnička praksa, uključujući slučaj bogataša Trevora Elliotta (Christopher Gorham) koji je optužen za ubojstvo supruge i njenog ljubavnika.

Mickey Haller vraća se vožnjama u Lincolnu, a novom vozačicom postaje Izzy (Jazz Raycole), mlada djevojka koja mu se na alternativni način odužuje za pravnu pomoć.

Kroz deset epizoda, Haller će se baviti rješavanjem slučaja, a prepreke na koje će nailaziti bit će izvor brige za njegovu prvu suprugu, sposobnu tužiteljicu Maggie McPherson (Neve Campbell) te njihovu kćer Haley (Krista Warner). I kao da to nije dovoljan zalogaj, tu je i Mickeyjeva druga bivša žena Lorna (Becki Newton) koja mu pomaže pri rješavanju Elliottova slučaja, a život mu ne olakšava niti borba s ovisnosti o lijekovima koje je konzumirao nakon nesreće pri surfanju.

Nova američka pravna drama Davida E. Kelleyja ("Big Little Lies", "The Undoing", "Anatomy of a Scandal") jednog od najvećih imena televizijske produkcije u Hollywoodu počela se prikazivati na Netflixu.

Kelly, koji je i sam svojedobno radio kao odvjetnik, poznat je po brojnim pravnim serijama poput "L.A. Law", "The Practice", "Ally McBeal, "Boston Legal", "Harry's Law".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:17