Dobitnik Grammyja

Najslušaniji glazbenik na streamingu, Bad Bunny, glumit će El Muerta koji se bori protiv Spidermana

Bad Bunny

 Greg Doherty/Getty Images/AFP
‘Oživjeti lik El Muerta jednostavno je nevjerojatno...jako uzbudljivo‘ izjavio je na CinemaConu. Priprema i ulogu uz Brada Pitta

Portorikanski glazbenik Bad Bunny pravog imena Benito Antonio Martínez Ocasio, igrat će glavnu ulogu u Sonyjevom novom filmu "El Muerto".Vijest je stigla iz CinemaCona, najvećeg okupljanja vlasnika kina cijelog svijeta, tijekom Sonyjevog panela na kojem se Bad Bunny neočekivano pojavio. ''Oživjeti lik El Muerta jednostavno je nevjerojatno...jako uzbudljivo'' izjavio je 28-godišnji dobitnik Grammyja na CinemaConu.

Lik El Muerta, zvanog Juan-Carlos Estrada Sanchez, stvorili su Peter David i Roger Cruz, a po prvi se put pojavio u Marvelovom stripu "Prijateljski Spiderman iz susjedstva" u svibnju 2006. godine. Juan-Carlos je sin Marcusa Estrade de la Garcije, koji je cijeli život trenirao sina da bude dio skupine pod nazivom El Muertos, maskiranih meksičkih hrvača koji iz svojih mističnih maski crpe nadljudske moći.

U stripovima se El Muerto borio protiv Spidermana u humanitarnom hrvačkom meču u kojem je gotovo raskrinkao junaka u čemu nije uspio jer ga je Spider-Man paralizirao ubodom svog otrovnog žalca. Kasnije se pojavljuje superjunakov neprijatelj El Dorado koji je dolazi oduzeti život El Muertu no Spider-Man mu spašava život, a njih se dvojica udružuju kako bi pobijedili El Dorada. Prema Marvelovom službenom opisu lika, El Muerto je hrvač koji posjeduje nadljudsku snagu, a njegove moći i maska preneseni su kroz generacijsku bitku sa zlim El Doradom.

Bad Bunny će ovom ulogom postati prvi latino glumac u glavnoj ulozi Marvelovog filma o superjunacima. Uz iznimno uspješnu glazbenu karijeru, glazbenik se pojavljivao kao hrvač na velikim WWE događajima. ''Odrastao sam gledajući hrvanje i hrvač sam'' podijelio je Bad Bunny, ''bivši sam prvak i zato volim ovog lika. Mislim da je to savršena uloga za mene''. Sony što prije želi pokrenuti proces snimanja filma što ima veze s inicijativom Bad Bunnyja koji je na svoju ruku istražio svijet superjunaka i predložio stvaranje filma koji prati hrvača El Muerta s njim u glavnoj ulozi.

Osim u El Muertu, poznati će se glazbenik pojaviti u nadolazećem trileru "Bullet Train" s Brad Pittom u glavnoj ulozi te radnjom smještenom u Japanu. Kao glumca smo ga mogli gledati i u seriji Narcos: Mexico, a nedavno je završio svoju američku turneju "El Ultimo Tour Del Mundo" i najavio sljedeću na koju kreće u ljetnim mjesecima.

Sanford Panitch, koji je na čelu Sony Pictures Motion Picture grupe, najavio je kako će se El Muerto premijerno prikazati 12. siječnja 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:22