ZBRKA U ‘MILIJUNAŠU‘

Nakon pomoći znalca slučajno dao krivi odgovor na pitanje; Tarik: ‘Kakva čudna emisija...‘

Šimun Kastrapeli

 HTV
Voditelj Tarik Filipović večerašnjeg je ‘Milijunaša‘ opisao kao ‘čudnu i tešku emisiju‘

Večerašnje izdanje popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš?" voditelj Tarik Filipović opisao je riječima - kakva čudna i teška emisija, piše HRT. Verica iz Zagreba nije znala koja se književnica našla u središtu zanimanja javnosti nakon što je misteriozno nestala 11 dana. Šimun iz Zagreba lako je došao do 9. pitanja, no zbog pogreške prilikom izgovora konačnog odgovora kviz je napustio samo s tisuću kuna. I Silvana iz Podstrane, koja je svoj pohod na milijun započela u prošloj emisiji, netočnim odgovorom na 9. pitanje kući je otišla s tisuću kuna.

Nakon što je prošlog tjedna grafička djelatnica Silvana Jelčić osvojila 8.000 kuna i iskoristila džokera "pitaj znalca”, večerašnje izdanje popularnog game-showa otvorila je pitanjem za 16.000 kuna.

image

Silvana Jelčić

HTV

Što je ekonomist Willem Butier nazvao "mjehurom starim 6000 godina", glasilo je deveto pitanje. Ugljen, zlato, drvo ili bakar?

Silvana je bila sigurna kako je riječ o bakru te je za konačan odgovor izabrala D - bakar. Nažalost, točan odgovor bio je B - zlato.

- A džokeri, a nešto... Zašto bakar? Zašto bi se nešto zvalo mjehurom - ako kažu da je mjehur od sapunice, znači da to nije realna vrijednost, da je prenapuhana. Što je od ovoga najvrijednije? Zlato, a ne može se pojesti, proizvesti energiju... Ekonomska vrijednost leži manjim dijelom u realnom, kazao je voditelj Tarik Filipović.

Drugi večerašnji natjecatelj, 25-godišnji Šimun Kastrapeli iz Zagreba, sigurno i lako je došao do devetog pitanja. Tada je, na filmskom pitanju za 16.000 kuna, novopečenom magistru strojarstva zatrebala pomoć znalaca. Nije znao koji je filmski naslov izbačen na tržište 1937., 1954., 1976. i 2018. godine. U ponudi su bili Gospođa Bovary, Leptir, Sedmorica veličanstvenih i Zvijezda je rođena.

- Ovo nije područje na kojem briljiram. Bilo bi lijepo da imam džokera pitaj voditelja, kazao je Šimun i nakon kraćeg razmišljanja odlučio pitati znalce.

Javili su se Josip Buklijaš i Ivan Jurić, a Šimun je za pomoć zamolio znalca Josipa.

- Od ova četiri filma 2018. godine izašao je "Zvijezda je rođena". Za ostale godine nisam siguran. Znam da je "Lepitir" izašao nekoliko godina ranije. Mislim da je "Zvijezda je rođena" točan odgovor, objasnio je Josip.

Šimun je naglasio kako s obzirom da ne zna odgovor, nema razloga ne vjerovati znalcu. No prilikom izgovora svog konačnog odgovora, učinio je lapsus i odabrao B - Leptir. Odmah je shvatio što je rekao i pokušao ispraviti…

- Zbilja ne znam što reći. Znamo da je bio lapsus, ali pravila i propozicije su jasne, kazao je Tarik i spomeno da se to već događalo. Objasnio je kako je točan odgovor D - Zvijezda je rođena.

U verziji filma iz 2018. godine glumili su Lady Gaga i Bradley Cooper, 1976. Barbara Streisand i Kris Kristofferson, 1954. Judy Garland i James Mason, a 1937. Janet Gaynor i Fredric March.

- Dragi Šimune, niste prvi. Dogodilo se već nekoliko puta. Što reći nego - žao mi je, suosjećao je Tarik.

- Nažalost, to mi ne olakšava, kazao je Šimun i game-show "Tko želi biti milijunaš? napustio s osvojenih 1000 kuna.

- Kako je čudna i teška večerašnja emisija. Nadam se da ćemo popraviti dojam novim igračem nakon novog "Najbržeg prsta", komentirao je Tarik.

Na vrući stolac zadnja je sjela Verica Vojnović iz Zagreba. Prvog džokera zatražila je na sportskom pitanju za 2.000 kuna.

image

Verica Vojnović

HTV

Šesto pitanje glasilo je: U veljači 2022. Hrvatski športski muzej organizirao je "Tišina na sedmercu" posvećenu reprezentaciji gluhih... A - u košarci, B - u nogometu, C - u vaterpolu ili D - u rukometu?

Nakon džokera "pola-pola" u ponudi su ostali nogomet i rukomet, pa je Verica za konačan odgovor odabrala D - u rukometu. To je bio točan odgovor, za 2.000 kuna.

Idućeg džokera natjecateljica je zatražila na sedmom pitanju. Nije znala što 15-godišnji Michele Berg u filmu radi 36-godišnjoj Hanni Schmitz. Čita, kuha, svira ili slika?

Javili su se Bruno Robert Kirinić i Ivan Jurić, a Verica se odlučila za Ivana.

- Radi se o filmu "Žena kojoj sam čitao". Snimljen je po knjizi jednog njemačkog autora, čijeg se imena ne mogu sjetiti. Točan odgovor je A, kazao je Ivan.

Film "Žena kojoj sam čitao" redatelja Stephena Daldryja snimljen je prema istoimenom romanu Bernharda Schlinka. Kate Winslet je za ulogu Hanne u ovom filmu osvojila Oscara za najbolju glumicu 2009. godine.

Verica je posljednjeg džokera zatrebala na sljedećem, 8. pitanju. Nije znala da je ugar naziv za odmor poljodjelskoga zemljišta kako bi se obnovila njegova plodnost. Džoker zovi odmah je rekao kako je riječ o ugaru, a među odgovorima bili su i hun, avar i tatar. Prihvativši njegovu sugestiju Verica je osvojila 8.000 kuna.

Nakon što je točno odgovorila na deveto pitanje, Verica je na 10. pitanju odustala od odgovora. Pitanje je glasilo: Koja se književnica 1926. našla u središtu zanimanja javnosti nakon što joj se na 11 dana izgubio svaki trag? U ponudi su bili Sylvia Plath, Virginia Woolf, Agatha Christie i Gertrude Stein.

- Ne znam odgovor. Vuče me Agatha Christie, ali nisam sigurna, kazala je. Nakon odustajanja Tarik je potvrdio da je Agatha Christie točan odgovor, a Verica Vojnović je game-show "Tko želi biti milijunaš" napustila sa 16.000 kuna, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:37