NAKON 4 GODINE

Napokon krenulo snimanje druge sezone hit serije: ‘ U Dnevnik velikog Perice stižu Rade Šerbedžija, ali i Martin Kosovec‘

Snimanje serije ‘Dnevnik velikog Perice‘.

 Tomislav Kristo/Cropix
Radnja novih epizoda smještena je u 1967., pa se spominje i Dinamovo osvajanje Kupa velesajamskih gradova

Nakon skoro četiri godine pauze napokon je krenulo snimanje novih epizoda silno hvaljene i nagrađivane serije "Dnevnik velikog Perice". Prva klapa pala je jučer, a ekipa predvođena redateljem Vinkom Brešanom i autorom ideje Albinom Uršićem, snimit će šest novih nastavaka za HTV. Radnja "Perice" u drugoj je sezoni smještena tri godine poslije, točnije u 1967.

"Perica i Nada su u sretnom braku, postali su roditelji, a Peričina karijera je na vrhuncu. No povratak velikog glazbenog menadžera u Zagreb unijet će promjene u živote glavnih junaka serije. Osim toga, to je vrijeme novih glazbenih pravaca, vrijeme kada je rock‘n‘roll počeo svoj uspon i na domaćem terenu, pa ćemo tako imati prilike vidjeti kako svoje mjesto na glazbenoj sceni traže mladići iz benda Sateliti..."., stoji u kratkom opisu onog što nas čeka na malim ekranima.

image

Vinko Brešan i Iva Babić

Tomislav Kristo/Cropix

- Likovi iz prve sezone su razvili, a sada ćemo vidjeti u drugoj sezoni što će se dogoditi s tim odnosima. Plan je da snimamo 54 dana, manje više sve u Zagrebu, dok ćemo jedan dan provesti u Rijeci i dva dana u Opatiji. Što se tiče Rade Šerbedžije njega smo uspjeli dobiti tako što sam mu poslao prvu sezonu da je pogleda, a potom i kakvog bi lika glumio - govori u pauzi drugog dana snimanja u Graditeljskoj tehničkoj školi Brešan otkrivši i kako će se u "Perici" pojaviti i pobjednik "Voicea" Martin Kosovec kojeg su pozvali da im se pridruži. Svoje glumačke uloge nastavljaju Živko Anočić kao Perica Šafranek, Iva Babić kao Nada Šafranek, Mirjana Bohanec-Vidović kao Ana Šafranek, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bučan, Nikola Kojo, Ana Begić Tahiri, Goran Navojec, Pjer Meničanin, Hana Hegedušić, a Šerbedžija će igrati novog lika - menadžera Eddyja Fullera.

image

Mirjana Bohanec- Vidović i Biserka Ipša

Tomislav Kristo/Cropix

- Nismo znali hoće li biti serije ili neće, ali svi smo jako veseli. Moram reći da me i ljudi na cesti zaustavljaju i pitaju jel‘ bude dalje nastavaka - govori Bohanec-Vidović koja se tako našla treći put u ulozi Ane Šafranek, lika kojeg jako voli i koji je podsjeća na kultni Golikov film "Tko pjeva zlo ne misli". I njezine kolege presretne su što se snimanje ove serije ipak nastavilo. Uršić nam odgovara da su razlozi tako duge pauze između dvije sezone bili većinom umjetničke prirode.

image

Albino Uršić

Tomislav Kristo/Cropix

- Dugo se pripremala ova nova sezona. Od emitiranja prve smo krenuli u razgovore, razrade ideja i planova, koliko epizoda će imati,... Radnju smo smjestili u 1967. godinu, ljeto ljubavi u svijetu i cijela sezona se naslanja na te promjene koje su se tada događale. Politike nema, ali nogometa ima naravno jer je Dinamo te godine osvojio Kup velesajamskih gradova, ali samo posredno. Ovo je prije svega ljubavno- estradna priča, to je u fokus, a sve ostale stvari koje su se događale u to vrijeme u Zagrebu, kao i ta Dinamova pobjeda su pozadina - otkriva Uršić. U pripremanju druge sezone pazilo se na sve, zaronilo u arhive, a imali su i konzultante poput Drage Diklića i profesora s pulskog sveučilišta Igora Dude. Gledali su, naglašava Uršić, da sve bude vjerodostojno, od mode do arhitekture.

image

Snimanje serije ‘Dnevnik velikog Perice‘

Tomislav Kristo/Cropix

Upravo tako, vrlo autentično izgledala je i Iva Babić kada je ušetala na set smješten u školskoj dvorani gdje je bend "Sateliti" imao probu za neku školsku priredbu. Predivna haljina iz tog vremena, cipelice i torbica, a kad tome se pridoda frizura i šminka, Babić je djelovala kao da je vremeplovom direktno stigla iz 60-ih.

image

Iva Babić i Radislav Jovanov Gonzo

Tomislav Kristo/Cropix

- Drugi dan je snimanja, jako lijepo ide, a mi smo sretni i uzbuđeni što imamo priliku napraviti novu sezonu i odvesti priču dalje, produbiti život naših likova. Perica i ja sad živimo u sretnom braku, imamo malog dječaka koji se rodio. Perica nastavlja svoju vrlo uspješnu karijeru, dok Nada nastavlja svoju karijeru nastavnice glazbenog u školi. Moram priznati da mi je uloga učiteljice vrlo zabavna i baš sam malo prije komentirala s kolegom da sam nastojala pronaći što više tih stereotipnih rečenica koje bi jedna nastavnica izgovorila zato što mislim da je u tim stereotipima i točnost. Često se ponavljaju jer imaju smisla i razloga - uzvraća Babić. Njezin suprug u seriji, glumac Živko Anočić tek treba kroz koji dan snimiti prve scene.

- S Ivom Babić imam odličnu suradnju jer je štreberica i veliki šljaker. Ona me zapravo vuče da ja ne podbacim, tako da je lako uz Ivu raditi - komplimentira kolegicu Anočić otkrivši kako njegovom 13-godišnjem sinu koja mu je velika podrška i u ovom projektu, "već na uši ide para" jer ga u razredu stalno ispituju "kad će Perica?".

Druga sezona predstavit će i novu generaciju talentiranih glumaca; Lanu Ujević, Lanu Menigu, Bernarda Tomića te Jana Kovačića, Tita Medvešeka i Vilima Gobca. Jan Kovačić inače je sin glazbeničkog para Ivane Plechinger i Brune Kovačića, Tit - Emanuel Medvešek sin glumca Svena Medvešeka i glumice Nataše Dorčić, a Vilim je sin Davora Gobca.

image

Snimanje serije ‘Dnevnik velikog Perice‘

Tomislav Kristo/Cropix

Scenarist serije uz Brešana je i Marko Hrenović, suradnici na scenariju su Sandra Antolić, Renato Baretić i Nikolina Bogdanović. Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, glazbeni producent i skladatelj Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarica maske Ana Bulajić Črček, montažer Vladimir Gojun. Izvršni producent je Neven Malenica, producent serije je Krešimir-Renzo Prosoli, a urednica serije Zinka Kiseljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:56