HBO PREMIJERA

'NAPUŠTAJUĆI NEVERLAND' Mučna iskustva dva muškarca koji su bili dječaci kad su pozvani u 'čudesni' svijet Michaela Jacksona

 HBO
 

Dvodijelni dokumentarni film „Napuštajući Neverland“ (Leaving Neverland) istražuje odvojene, ali paralelne priče dvaju dječaka koji su se sprijateljili s Michaelom Jacksonom. James „Jimmy“ Safechuck, kada je imao 10 godina, i Wade Robson, koji je tada imao 7 godina su sa svojim obiteljima bili pozvani u njegov čudesni svijet, očarani njegovim bajkovitim životom kada mu je karijera bila na vrhuncu.

Kroz mučne intervjue sa Safechuckom, koji sada ima 37 godina, i Robsonom, koji ima 41, kao i njihovim majkama, suprugama, braćom i sestrama, „Napuštajući Neverland“ gradi sliku o kontinuiranom zlostavljanju, istražujući komplicirane osjećaje koji su doveli oba muškarca do suočavanja sa svojim iskustvima nakon što su sami postali očevi.

Od producenta i redatelja Dana Reeda (HBO dokumentarac nominiran za Emmy „Charlie Hebdo: Tri dana užasa“, „Teror u šoping centru“) oba dijela dokumentarnog filma „Napuštajući Neverland“ bit će dostupna putem HBO GO usluge 8. ožujka. Na HBO kanalu će prvi dio biti emitiran 10. travnja u 20.00 h, a drugi dio 11. travnja u istom terminu.

Dokumentarac je nedavno imao svjetsku premijeru u okviru „Special Events“ dijela filmskog festivala Sundance 2019. Prve pohvale kritičara objavljene su u časopisu Rolling Stone, koji je opisao dokumentarac kao „težak za gledanje, još teži za ignoriranje i nemoguć za zaboravljanje... portret hrabrosti,“ Hollywood Reporter, koji je za film rekao da je „uznemirujući, kompliciran i tužan“ i Variety, koji je istaknuo da je to „razarajuće snažno i uvjerljivo svjedočenje“.

Producent i redatelj filma „Napuštajući Neverland“ je Dan Reed, montažer je Jules Cornell, pomoćnica producenta je Marguerite Gaudin, direktor fotografije je također Dan Reed, kompozitor je Chad Hobson, glazbeni producent je Steve McLaughlin. Izvršne producentice za HBO Documentary Films su Nancy Abraham i Lisa Heller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:30