POSTAPOKALIPTIČNA BUDUĆNOST

Napuštena, sablasna bolnica Blato postaje filmska kulisa! Glavnog glumca dobro poznajete iz HBO-ove hit serije

Murray Bartlett

 Frederick M. Brown/Getty Images/Profimedia/Frederick M. Brown/getty Images/profimedia
Kako doznajemo pripreme su u punom jeku te će biti angažirani i neki hrvatski glumci uz 700-800 statista. ‘O‘Dessa‘ je zapravo rock-opera

U Rijeci i Zagrebu ovih dana počinje snimanje američkog filma "O‘Dessa" iza kojeg stoji produkcijska kuća Searchlight Pictures, podružnica Walt Disney Studija. Film će se snimati na više lokacija u metropoli, od tunela Grič do Velesajma, a jedna je i napušteno gradilište Sveučilišne bolnice u Blatu. Kako doznajemo pripreme su u punom jeku te će biti angažirani i neki hrvatski glumci uz 700-800 statista.

Prema pisanju Deadlinea riječ je o originalnoj rock operi koju će režirati Geremy Jasper, redatelj glazbene drame "Patti Cake$", dok su u glavnim ulogama Kelvin Harrison Jr. (Chevalier), Murray Bartlett (The White Lotus) i Sadie Sink (Stranger Things).

O nikad dovršenoj i pomalo sablasnoj bolnici u Blatu već se godinama piše kao mjestu u koje su upucani milijuni, a danas izgleda kao lokacija iz filmova o zombijima pa stoga ne čudi da je odabrana za snimanje filma koji je smješten "u postapokaliptičnu budućnost i prati istoimenu djevojku sa sela u njezinoj epskoj potrazi za povratom dragog obiteljskog nasljeđa. Put je vodi u čudan i opasan grad u kojem upoznaje svoju jedinu pravu ljubav – ali da bi spasila njegovu dušu, mora staviti moć sudbine i pjesme na krajnji test".

image

Ted Sutherland i Sadie Sink

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

I dok još nisu otkriveni nikakvi detalji o Bartlettovoj ulozi, izvori na koje se poziva Deadline kažu da će Harrison glumiti O‘Dessinu ljubav - punk izvođača imena Euri Dervish koji je opisan kao "mješavina Iggyja Popa, Marlene Dietrich i Princea". O‘Dessa će sadržavati i originalne pjesme koje su napisali i producirali Jasper i Jason Binnick.

Brojni hrvatski mediji već su pisali krajem travnja o dolasku Sadie Sink u Hrvatsku "gdje će u svibnju snimati postapokaliptičnu rock operu O‘Dessa", a avioprijevoznik Croatia Airlines objavio je na svojoj Facebook stranici da je glumica prije samog leta posjetila kokpit zrakoplova kojim je iz Frankfurta stigla u Zagreb.

image

Ted Sutherland i Sadie Sink

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Kako su naveli iz Croatia Airlinesa ovo je prvi puta da je Sink bila u kokpitu nekog zrakoplova čije ju je razgledavanje naprosto oduševilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 19:13