IVANA ROŠČIĆ

Naša uspješna glumica oduševila ulogom u ‘Stricu‘: ‘Bez strasti nema ničega, meni je to najvažnije‘

Ivana Roščić

 Tomislav Kristo/Cropix
Glumica je zagrebačke Gavelle, kazališta koje se još oporavlja od potresa, a trenutno ne zna hoće li imati neki projekt u 2023.

Ivana Roščić nominirana je za Zlatni Studio za ulogu majke u filmu "Stric" redatelja Andrije Mardešića i Davida Kapca.

"Iako film obiluje zastrašujućom atmosferom, unutar mnogih scena pokušavala sam pronalaziti zadovoljstvo, pazila da imam odmak od onoga što glumim u tom trenutku. Mislim da je zdravo za bilo koga tko se bavi ovim poslom raditi odmak od onoga što igraš. Imala sam neku lakoću igre, bez obzira na jezive scene koje sam trebala odigrati", govori.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

U filmu joj je partner Miki Manojlović.

"Svakom prilikom s njim u kadru ja sam nešto učila i naučila. Promatraš, gledaš, upisuješ unutar sebe, spremaš za kasnije. Ono što sam najviše potvrdila radeći s Mikijem je moje uvjerenje vezano uz odnos prema onome što radimo, a to je prije svega ljubav i strast prema filmu. Bez strasti nema ničega. I meni je to na prvome mjestu, strast prema onome što radim. Strast me uvijek vodila kroz život i to mi jedna od smjernica koju želim njegovati.

image

Ivana Roščić

Tomislav Kristo/Cropix

Miki i ja smo se već prije susretali po setovima, ali nismo imali puno zajedničkih scena. U ‘Stricu‘ pak imamo gotovo pa svaku scenu zajedničku, baš smo ovdje puno skupa radili. Miki je prije svega divan prijatelj s kojim se čujem barem jednom tjedno. O njegovoj glumačkoj veličini sve je rečeno. Jako puno smo se smijali, bez obzira što su nam scene bile teške i uvrnute. Uživali smo stvarati ovaj film", otkriva glumica.

Kako komentira uspjeh filma, obzirom na specifičan rukopis koji on ima?

"Nije me uspjeh iznenadio, od početka sam vjerovala u film. Od svoje premijere na Karlovim Varyima film je osvojio 14 nagrada i bio na 25 festivala, što je velik uspjeh obzirom na to da je od sedmog mjeseca do sad to poprilično kratak festivalski život. ‘Strica‘ čeka još festivala da im priredi najbolji Božić ikad."

Ističe da ima odličnu suradnju s Andrijom Mardešićem i Davidom Kapcem.

"S obojicom sam već radila na njihovim studentskim vježbama i diplomskim filmovima, kod Andrije na filmu ‘Iris‘, kod Davida sam glumila u filmu ‘Zagorski specijalitet‘. Vrlo se dobro znamo. Jako se dobro razumijemo, znamo što želimo jedni od drugih. Ponekad se i ne slažemo, ali dođemo do zajedničkog rješenja. Trenutno spremamo sljedeći zajednički projekt. Tek smo prošli na razvoju scenarija, suradnja se nastavlja", govori.

image

Ivana Roščić

Tomislav Kristo/Cropix

Prije nekoliko dana u hrvatska je kina stigao film "Garbura" redatelja Josipa Žuvana kojem je to prvi cjelovečernji film. U njemu Ivana Roščić igra Ines, jednu od glavnih uloga, mladu ženu, samohranu majku, koja živi u maloj sredini prilično dosadnim životom iz kojega pokušava "umaknuti" ljubavnim aferama.

"Stric" je debitantski dugometražni film i Mardešiću i Kapcu.

"Bili debitanti ili renomirani, iskusni redatelji zapravo mi je svejedno, jer ja baš jako volim raditi s novim ljudima. Volim i izazove. Važno mi je da je scenarij odličan, da je kemija između nas odlična, kemija između glumačkih partnera i između redatelja i redateljica. Ne bi mi nikad palo na pamet da radim neku razliku, dapače veselim se novim debitanticama i debitantima."

image

Ivana Roščić

Tomislav Kristo/Cropix

Komentirajući nominaciju za Zlatni studio, kaže: "Uvijek je lijep osjećaj biti prepoznat za svoj rad. Veselje je dodatno jer su još nominirani Roko Sikavica, Miki Manojlović i sam film ‘Stric‘. Nagrada publike uvijek znači; čemu sve predstave, filmovi ako nema publike koja ih gleda?"

Glumica je zagrebačke Gavelle, kazališta koje se još oporavlja od potresa.

Na pitanje o novim angažmanima u kazalištu i na filmu, Ivana Roščić kaže: "Ne igram trenutno ništa, ne snimam trenutno ništa i ne znam čeka li me neki projekt u 2023. Jedina želja koju imam je da moja obitelj i ja budemo zdravi, a ostalo, que sera, sera."

image

Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:47