Dokumentarac Solo

Nekadašnje čudo od djeteta danas je u kontroverznoj psihijatrijskoj bolnici

dokumentarni film ”Solo”

 KineDok
Nagrađivani film o Martinu Perinu može se pogledati u sklopu KineDoka do 1. ožujka, a najavljen je i okrugli stol

Nagrađivani dokumentarac SOLO Artemia Benkija o nekoć slavnom pijanističkom virtuozu i skladatelju, a danas pacijentu najkontroverznije psihijatrijske bolnice u Latinskoj Americi može se pogledati u sklopu KineDoka do utorka, 1. ožujka

Martín Perino, nekoć mladi argentinski pijanistički virtuoz i skladatelj, sada je pacijent u klinici El Borda, najvećoj i najpoznatijoj, no ujedno i najkontroverznijoj psihijatrijskoj bolnici u Latinskoj Americi. Čudo od djeteta i najperspektivniji talent svoje generacije sada pokušava pronaći način kako pobijediti svoju psihičku bolest i vratiti se životu izvan zidina azila, životu na koncertnim pozornicama. Boreći se sa shizofrenijom, Martin radi na svojoj novoj skladbi Enfermaria.

SOLO je jedinstvena, a opet univerzalna priča o opsjednutosti savršenstvom i stvaranjem, koja govori o razvoju ljudskog bića koje snagu crpi iz ranjivosti.

U ponedjeljak, 28. veljače u 19h održat će se online razgovor o filmu na engleskom jeziku na Facebook stranicama KineDok International i KineDok Hrvatska. U razgovoru će sudjelovati stručnjaci s područja psihologije i art terapije iz različitih KineDok zemalja, među ostalima Dajana Miloš, psihologinja u porečkoj udruzi Zdravi grad i muzikoterapeutkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2022 21:36