THE LAST OF US

Neviđeni rekordi za novu seriju na HBO-u. Imaju čak 99 posto na Rotten Tomatoes, pet milijuna gledatelja na početku prikazivanja

Nico Parker, Pedro Pascal, ”The Last Of Us” (2023).

 Shane Harvey/hbo/Hollywood Archive/Profimedia/Shane Harvey/hbo/hollywood Archive/profimedia
Serija trenutno na stranici nailazi na izrazito visok postotak pozitivnih kritika i publike i kritike

Priča koja prati prepreke s kojima se krijumčar Joel i tinejdžerica Ellie susreću u post-apokaliptičnim Sjedinjenim Američkim Državama koje se suočavaju s posljedicama pandemije uzrokovane mutiranom gljivicom koja ljude pretvara u agresivne zombije osvojila je svijet video igara. Igrica "The Last of Us" iz 2013. godine oduševila je kritiku te ostvarila rejting od 95/100 na Metacriticu, a osigurala je i veoma lojalnu grupu fanova. U prvome tjednu prodano je više od milijun primjeraka, a uslijedile su i nagrade, piše The New Yorker. Veliki uspjeh zamijećen je i u slučaju istoimene HBO-ove serije koja trenutno na stranici Rotten Tomatoes nailazi na izrazito visok postotak pozitivnih kritika publike (96%) i kritike (99%), piše The Insider.

Budžet adaptacije Emmyjem nagrađenog producenta Craiga Mazina, u kojoj protagoniste utjelovljuju Pedro Pascal ("Igra prijestolja", "Mandalorian", "Narcos") i Bella Ramsey, nadmašuje onaj ranijih sezona HBO-ove uspješnice "Igre prijestolja", dodaje The Insider.

Usprkos popularnosti i dobrim kritikama serija će se držati izvornog materijala. "Pripovijedanje priča osim onih iz igrice nije u planu", kaže kreator igrice te ko-kreator i ekskluzivni producent serije Neil Druckmann.

Adaptacija voljene igrice postala je najbolje ocijenjena igrana adaptacija video igre na platformi Rotten Tomatoes te joj je uspjelo nešto što mnogim adaptacijama video igara ne polazi od ruke. Primjerice, film "Assassin‘s Creed" na platformi Rotten Tomatoes dobio je samo 19 posto pozitivnih kritika, a mnogo bolje nije kotirao niti film "Need for Speed" (22%), piše britanska internetska stranica JOE.

Nakon premijere u nedjelju, pogledalo ju je pet milijuna gledatelja, to je navjeći debi nakon "Zmajeve kuće" ove platforme, 2010. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:39