TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

NIJE SE USUDILA DATI KONAČNI ODGOVOR NA PITANJE O ZAVIČAJU PETRA KLEPCA Da je ipak smogla hrabrosti, otvorio bi joj se put do ogromnih iznosa...

 HTV

Troje natjecatelja, jedno povjerenje u netočan odgovor džokera "zovi", jedno odustajanje, ali i nastavak pohoda u sljedećoj emisiji, rezime je večerašnjega izdanja popularnoga kviza "Tko želi biti milijunaš?" na HTV-u.

Prvi najbrži prst imao je Vjeran Marijašević iz mjesta Livane nadomak Osijeka. Magistar kulturologije džoker "pola-pola" upotrijebio je na 7. pitanju u kojemu se tražilo čuperasto, a ne krošnjato drvo. Ponuđeni odgovori bili su ariš, palma, javor i grab. U džokerom suženu izboru ostali su palma i javor pa je natjecatelj kao konačan odgovor ponudio palmu osvojivši 4.000 kuna.

Vrijeme za pomoć džokera "zovi" došlo je na 9. pitanju. Je li se Francisco Pizarro, Amerigo Vespucci, Kristofor Kolumbo ili Hernán Cortés Aztecima "potužio" riječima: "Ja i moji drugovi bolujemo od bolesti srca koju samo zlato može izliječiti"? Džoker je, čuvši imena, rekao Pizzaro pa potom izrazio dvojbu između spomenutoga imena i Cortésa ipak dajući prednost Pizarru.

Vjeran ga je poslušao, no Cortés, na kojega je natjecatelj od početka sumnjao, odgovor je koji bi mu donio 16.000 kuna. Kviz je stoga napustio s 1000 kuna, a u vrući je stolac sjela Jasna Rajn iz Petrinje.

Natjecateljica koja obavlja posao defektologa u osnovnoj školi džokera "zovi" zatražila je zapevši na američkim predsjednicima. Lincolnu i Kennedyju atentati su okončali mandate. Naslijediše ih predsjednici istog prezimena. Zaokružite kandidate! Bilo je to pitanje za 8.000 kuna te ujedno i ono na koje njezin džoker u zadanom vremenu nije uspio ponuditi odgovor pa je došao red i na sljedeći, publiku.

Ona je pak 52 posto glasova dala odgovoru Johnson, dok je 36 posto dobio Nixon. Natjecateljica nije bila sigurna bi li vjerovala publici s obzirom da nije bila prevelika razlika u postocima pa je posegnula i za posljednjom pomoći. No, džoker "pola-pola" izbor je suzio upravo na prezimena kojima je publika i dala najviše glasova. Jasna je opet bila u problemu. Potom je ipak ustvrdila da će pokloniti povjerenje publici odlučivši se za Johnsona, iako je, priznaje, osobno sumnjala na Nixona. Zahvala publici uslijedila je nakon potvrde točna odgovora i osvojenih 8.000 kuna.

Odluku o odustajanju donijela je na pitanju za prelazak drugoga praga. Bez džokera nije htjela pogađati je li Buje, Lepoglava, Garešnica ili Čabar grad zavičaj diva nadnaravnih moći, Petra Klepca. Prije negoli će kviz napustiti sa 16.000 kuna u "igri što biste rekli da ste nastavili", odgovorila bi, istaknula je, Čabar. Odgovor je to kojim bi otvorila pitanje za 64.000 kuna!

Posljednja natjecateljica ovotjednoga Milijunaša bila je 22-godišnja Matea Đaković iz Zagreba. Studentica četvrte godine molekularne biologije prvoga je džokera upotrijebila na pitanju za 8.000 kuna. Pozivom je htjele doznati čija je vojska, ojačavajući svoju utvrdu u Egiptu, pronašla tzv. kamen iz Rosette.

Džoker "zovi" rekao je kako misli da je riječ o Napoleonovoj vojsci dodavši i da nije posve siguran. Matea ga je ipak poslušala, a izbor je još uključivao i Saladinovu, Sulejmanovu te Wellingtonovu vojsku. Osvojila je 8.000 kuna i kartu za ponovni susret s Tarikom sljedećega četvrtka kada kviz otvara pitanjem za dvostruko viši iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:29