TV TREND

NIKAD VIŠE REALITYJA NA DOMAĆIM TELEVIZIJAMA Ove godine na programima čak osam takvih emisija, dolaze i novi, hit su ljubavni showovi

 

Čak tri reality showa ovih dana kreću na RTL-u i Novoj TV, a radi se o “Ljepotice i genijalci”, “Superpar” te drugoj sezoni “Gospodina Savršenog". No, u ovoj godini na programu te dvije komercijalne televizije u planu je osam realityja, što već prokušanih, što novih.

Novčane nagrade

Glavna tema prva tri u nizu su parovi, što aktualni, što oni koji će to pred kamerama tek postati. Tako će već danas gledatelji Nove TV u licenciranom showu “Ljepotice i genijalci” početi pratiti svojevrsni sociološki eksperiment, koji pred kamerama spaja na prvi pogled nespojive karaktere u parove koji zajedničkim radom i zalaganjem trebaju svladati različite zabavne zadatke na putu do glavne nagrade koja iznosi 200.000 kuna. Pod voditeljskom palicom Igora Mešina kroz 22 nastavka će 22 kandidata u tandemu imati priliku pokazati talent, znanje, vještine i socijalnu inteligenciji ili, pak, suprotno te učiti jedni od drugih stvari karakteristične za suprotan spol. U središtu radnje su muški “genijalci” s određenim postignućima i strastima u znanosti, video igrama ili znanstvenoj fantastici te “ljepotice” različitog stupnja obrazovanja i interesa, no s izgrađenim balansom između svojih vještina i izgleda.

Kandidati u svim izazovima sudjeluju kao par, a kao par i napuštaju show nakon međusobnih eliminacija i onih od strane “žirija”, kojeg čine posebni gosti. Svi izazovi odvijat će se u vili i različitim vanjskim lokacijama. A raskošna vila mjesto je radnje i reality showa RTL-a “Superpar”, koji počinje 23. ožujka. Osam ljubavnih parova već je krenulo u borbu za titulu “superpara” koja im, osim mogućnosti da pokažu koliko se dobro međusobno poznaju, ali i slušaju kroz različite uzbudljive zabavne igre i zadatke, donosi i 100 tisuća kuna. Voditelj je također iskusni glumac i omiljeno TV lice Enis Bešlagić, koji je u ovom novom realityju najavio da neće nedostajati smijeha, ali ni škakljivih situacija među naizgled skladnim parovima.

Zagreb, 020319.

Novi RTL-ov reality show Super par, izraelske produkcijske kuce Dori Media, nastao prema licenci showa Power Couple.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX


400 tisuća ljudi

Da se “Gospodin Savršeni” pokazao kao pun pogodak kad su reality showovi u pitanju dovoljno govori podatak da uskoro na RTL-u kreće i druga sezona, čije je snimanje nedavno počelo i u kojoj će se za naklonost i ljubav novog i još uvijek nepoznatog “savršenog” neženje boriti brojne djevojke.

Kako najavljuju na RTL-u, u novoj sezoni fatalni “Gospodin Savršeni” uselit će u još veću i raskošniju vilu na zagrebačkim obroncima, a s potencijalnim odabranicama proputovat će i razne atraktivne lokacije diljem Hrvatske. Svojevrstan kuriozitet kad je u pitanju “Gospodin Savršeni” je činjenica da je najviše zaintrigirao mlađu populaciju, onu između 18 i 27 godina, iako taj format zapravo nije njima namijenjen. Isto tako, upravo mladi te dobi puno više koriste mobitele i tablete, no očito ih je “Gospodin Savršeni” uspio prikovati za TV ekrane.

Najdugovječniji reality u Hrvatskoj “Ljubav je na selu”, čija su okosnica također parovi, nedavno je uspješno okončao svoju desetu sezonu, a u novom će izdanju prijeći granice Hrvatske i u 11. sezoni spajati “seoske” parove hrvatskih korijena na čak četiri kontinenta, Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi i Australiji.

Zaljubljena dijaspora trebala bi se na programu naći najvjerojatnije na jesen. Popularnost “Ljubav je na selu” je velika i bilježi u prosjeku oko 400 tisuća gledatelja po epizodi, a radi se uglavnom o urbanim i visokoobrazovanim ljudima, koji su u televizijskom smislu najbolja publika kad su oglašivači u pitanju. Ljubav pred kamerama rađat će se ponovo ove godine i u drugoj sezoni showa Nove TV “Ženim sina”, kojeg vodi Irina Čulinović, a koji je također stekao svoju vjernu publiku.


TV zabave napretek

Ultrapopularni reality show RTL-a “Život na vagi”, koji je u trećoj sezoni također u prosjeku pratilo 400 tisuća ljudi, i to prvenstveno visokoobrazovani iz urbanih sredina, također je u pripremi za svoju četvrtu sezonu koju gledatelji s nestrpljenjem čekaju, a, naravno, Hrvatska će ponovo biti u potrazi i za novim “Supertalentom”, sedmim po redu, koji je Novoj TV u zadnje dvije godine donio titulu najgledanijeg zabavnog programa u Hrvatskoj.

Prema tome, moglo bi se reći da su reality showovi itekako u trendu, baš kao što je svojevremeno bio slučaj s kvizovima, domaćim ili, pak, turskim sapunicama, sitcomima, gastro showovima... No, uz realityje na televizijama ne nedostaje ni već prokušanih zabavnih formata.

Tako je jučer na programu Nove TV s emitiranjem počeo spektakularno najavljivani “Ples sa zvijezdama”, koji je ranijih godina bio dio HTV-ovog programa, dok na nacionalnoj televiziji uspješno već nekoliko vikenda traje zabavni show “Zvijezde pjevaju”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:45