THE IRISHMAN

NJEZINU ULOGU POHVALIO JE I DE NIRO, A U CIJELOM FILMU IZGOVORI TEK SEDAM RIJEČI Novi Scorseseov film traje 3,5 sata, a ovaj propust mu zamjeraju

Anna Paquin i Al Pacino
 Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
 

Novozelandsko-kanadska glumica Anna Paquin, dobitnica Oscara u dobi od devet godina, ima važniju ulogu u najnovijem filmu Martina Scoresesea 'Irac' ('The Irishman'), no to se ne bi moglo zaključiti po broju izgovorenih riječi tijekom filma. Netflixov film traje čak tri i pol sata, ali ona izgovori tek sedam riječi, zbog čega su već upućene kritike slavnom redatelju i producentskom timu.

Paquin glumi Peggy Sheeran, kći plaćenog ubojice Franka Sheerana u odrasloj dobi, kojega glumi Robert De Niro. U 'Ircu' se Anna u ulozi Peggy zbližava s prijateljem svoga oca, vođom sindikalista Jimmyjem Hoffom. Glumi ga Al Pacino.

Anna Paquin ima dijalog s Robertom De Nirom u filmu nakon što glavni lik Jimmy Hoffa nestane, i sazna da njezin otac u filmu Frank Sheeran još uvijek nije kontaktirao Hoffinu suprugu.

- Zašto?, upita Peggy Franka, na što on kaže: Š'o?

- Zašto?, ponovi Peggy.

- Što zašto?, odgovara Frank.

- Zašto nisi nazvao Jo?, zapita Peggy. Dijalog se naravno odvija na engleskom jeziku i to je tih sedam riječi koje izgovori Anna Paquin tijekom cijelog filma.

Anna Paquin je nedavno izjavila da je oduvijek željela raditi sa Scorseseom.

- Da me je pitao da odglumim stablo koje stoji u kutu i ukrašeno je božićnim lampicama pristala bih. Peggy je u ovom filmu svojevrsni moralni kompas, zadovoljna sam, ali doista bih odglumila bilo što, rekla je.

Na Twitteru se otvorila rasprava o tome je li trebala dobiti više dijaloga u filmu. Dok neki misle da je ostvarila jednu od najboljih uloga u filmu, drugi misle da je podcijenjena.

De Niro je imao samo riječi hvale za nju.

- Njezina je uloga snažna. Možda je u nekim drugim scenama trebalo biti više komunikacije između Franka i nje, ali tako je ispalo. Ona je sjajna u filmu i to se vidi.

Prošloga mjeseca Anna Paquin se na Twitteru očitovala o glasinama da se u filmu pojavila po naređenju.

- Ne, nije bilo nikakve naredbe. Bila mi je čast pridružiti se ovakvoj sjajnoj glumačkoj ekipi. Jako sam ponosna na ovaj film.

Glavne uloge u gansterskom epu, za kojega se već sada govori da je kandidat za Oscara, ostvarili su i Joe Pesci, Harvey Keitel, Ray Romano, Bobby Cannavale i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:35