'RAMPAGE: TOTALNI KAOS'

Novi film Dwaynea 'The Rocka' Johnsona snimljen po videoigri puno je zabavniji nego što se može naslutiti. Povremeno ima i humora!

 

U novije vrijeme Chicago je na filmu pretrpio teška razaranja. Najprije su ga gotovo sravnili sa zemljom u trećem i najzanimljivijem izdanju “Transformera”, a ništa bolje nije prošao ni u novom spektaklu neuništivog Dwaynea “The Rocka” Johnsona.

Napale su ga, naime, tri mutirane zvijeri, albino gorila George, sivi vuk Ralph i krokodil Lizzie, svaka od njih velika je poput trokatnice, bez problema se uspinje na najviše nebodere i ruši ih kao od šale. Prilično je neobično za takvu vrstu blockbustera što je pokazano da u njihovu rušilačkom pohodu stradaju i ljudi, međutim, to valjda odgovara klincima koji pune multiplekse: ne žele oni više umivene filmove katastrofe, ne mora tu biti puno krvi, ali barem treba pokazati da pohod čudovišta nije bezazlen.

“Rampage: Totalni kaos” inače baš ne mami na gledanje, snimljen je po videoigri čija je popularnost jenjala još prije tri desetljeća, a “San Andreas”, posljednja suradnja “The Rocka” i redatelja Brada Peytona, zasnivala se na krajnje diletantskom scenariju. Ipak, film je puno zabavniji nego što se može naslutiti, traje manje od dva sata, a povremeno ima i humora, kao u prizoru kad se mali kućni ljubimac usudi zalajati na strašnog Ralpha ili kad George proguta ljepoticu odjevenu u crveno: potonji nije romantičan poput King Konga, što je još jedan znak doba u kojem živimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:36