4. MAXtv FILMOMANIJA

Novi filmski hitovi Aronofskog, Kena Loacha i Dannyja Boylea na reviji u Movieplexu

ZAGREB - Svečanom premijerom filma “Crni labud”, redatelja Darrena Aronofskog, čija je glavna glumica Natalie Portman osvojila Zlatni globus za najbolju žensku ulogu, u srijedu 26. siječnja u Movieplexu počinje četvrta MAXtv Filmomanija, revija nagrađivanih filmova s vodećih prošlogodišnjih filmskih festivala.

Tijekom dvanaest dana bit će prikazano 20 filmova među kojima su i francuska drama “O ljudima i bogovima”, dobitnik Grand Prixa u Cannesu, “Čovjek koji vrišti”, dobitnik nagrade žirija u Cannesu, “Prijestupna godina”, najbolji canneski debitant, te ruske “Tihe duše”, koje je nagradila filmska kritika na festivalu u Veneciji.

Psi rata

Premijeru na četvrtom izdanju Filmomanije imat će i novi film redatelja nagrađenog Oscarom Dannyja Boylea “127 sati”, snimljen prema istinitoj priči o penjaču Aronu Ralstonu koji je punih pet dana bio zaglavljen između dvije stijene, te “Irski put”, drama Kena Loacha o specijalcima u Bagdadu koji se pokušavaju obogatiti u ratu.

Danski crtani film

Tu je i “Provjerena kopija” Abbasa Kiarostamija, s Juliette Binoche u glavnoj ulozi, triler “Nikad me ne ostavljaj” s Keirom Knightley, te rumunjska drama “Projekt Frankenstein” inspirirana klasičnim romanom “Frankenstein” autorice Mary Shelley, a američku produkciju zastupat će komedija “Ljubav i ostale droge” te “Pustite me unutra”, remake hvaljenog švedskog filma “Neka uđe onaj pravi”.

U dokumentarnom filmu “The Doors: When You're Strange” ulogu naratora ima Johnny Depp, program Filmomanija junior prikazat će danski crtani film “Barry i disko crvi”, sinkroniziran na hrvatski, a jedno mjesto na reviji rezervirano je i za domaći SF triler “Show Must Go On” redatelja Nevija Marasovića, dobitnika nagrade za scenarij, debitanta, specijalne efekte i nagradu kritike na filmskom festivalu u Puli, u kojem glavne uloge tumače Sven Medvešek i Nataša Dorčić.

Revija traje do 6. veljače, a 15 filmova bit će kasnije prikazano i u redovitoj kino-distribuciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:49