PROVEDEN JAVNI NATJEČAJ

NOVI STARI ŠEF PULE Zlatko Vidačković ponovno izabran za umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala

Zlatko Vidačković
 Neja Markičević / HANZA MEDIA

PULA - Dosadašnji umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Zlatko Vidačković, nakon provedenog javnog natječaja ponovno je imenovan na tu dužnost, priopćeno je iz Pula Film Festivala.

Kako se navodi u priopćenju, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek nakon provedenog javnog natječaja, imenovala je Zlatka Vidačkovića na dužnost umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala od dana 10. ožujka 2019. godine. Dužnost umjetničkog ravnatelja Vidačković je obavljao najprije od studenog 2004. do veljače 2014. godine te ponovno od ožujka 2017. godine.

Umjetnički ravnatelj zadužen je za predlaganje programa Festivala koji uključuje glavni program i prateće programe i manifestacije, izbornike pojedinih pratećih programa, međunarodne goste, naslove filmova za uvrštavanje u glavni i prateće programe, raspored projekcija filmova i sastav žirija Festivala.

Zlatko Vidačković filmski je kritičar, urednik, sveučilišni predavač i producent filmskih manifestacija i programa. Bio je predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara od 2003. do 2008. te član žirija Međunarodne kritike FIPRESCI festivala u Cannesu, San Franciscu, Berlinu i Veneciji. Potpredsjednik je Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA te Međunarodne udruge filmskih novinara IPA (International Press Academy).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:35