KĆI KRALJA MOČVARE

Obitelj živi robinzonski usred šume, ali kad se ukaže prilika, mater ugrabi kćer i bježi

Daisy Ridley i Gil Birmingham. Roadside Attractions,Kći kralja močvare(2023).

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Redatelj nije uspio thoreauovskoj ideji divljine udahnuti opasnu privlačnost, a glavna glumica nema karizmu potrebnu za glavni lik

Triler "Kći kralja močvare" počinje prikazom neobične obitelji. Muškarac, žena i njihova kći žive robinzonski u kolibi usred šume. Otac (Mendelsohn) uči svoju kćer preživljavanju i lovu. Ona ga obožava. Ali - slijedi iznenađenje. Kad se ukaže prilika, mater ugrabi kćer i bježi u civilizaciju. Ispostavi se da je otac majku oteo, držao desetljećima u uzništvu i napravio joj dijete.

Dvadeset godina kasnije, to dijete je Helene (Ridley), mlada majka uklopljena je u društvo. Ljudi oko nje ništa ne znaju o njezinoj prošlosti. Jednog joj dana, međutim, FBI kuca na vrata. Njezin otac je pobjegao iz kaznionice u šumu, a Helene vjeruje da će doći po svoju miljenicu - dakle, nju. Film redatelja Burgera nastao je prema romanu koji je 2017. objavila američka autorica Karin Dionne. Fabula knjige nudila je dosta. Zanimljivo je pratiti junakinju koja je u nekoj fazi života obožavala psihopata, koju zbog toga grize savjest, a sama nije načistu je li monotoni život u civilizaciji bolji od onog koji je s ocem vodila u divljini. "Marsh King‘s Daughter" nudio je materijal za prvoklasan film. Međutim, Redatelj nije uspio thoreauovskoj ideji divljine udahnuti opasnu privlačnost, a glavna glumica nema karizmu potrebnu za glavni lik. Ipak - zanimljiv zaplet bio je dostatan za makar pristojno neizuzetni film.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:49