'OBITELJ ME TREBA'

OBITELJSKA TRAGEDIJA VELIKOG REDATELJA I PRODUCENTICE Na snimanju 'Lige pravde' saznali najgoru moguću vijest, hitno su se povukli iz projekta

Zack i Deborah Snyder
 Luke MacGregor / REUTERS

Redatelj Zack Snyder ('Batman protiv Supermana: Zora Pravednika', 'Čuvari', '300') prestaje s radom na filmu 'Liga pravde' kako bi se posvetio obitelji nakon samoubojstva kćeri Autumn (20), piše Hollywood Reporter. Snyderova supruga Deborah, inače producentica na filmu, također će uzeti pauzu od rada na 'Ligi pravde' kako bi posvetila obitelji.

'Mislio sam da će povratak na posao na mene djelovati katarzično. Htio sam vidjeti hoću li moći na taj način preboljeti ovaj gubitak', rekao je Snyder u ponedjeljak. 'Ovaj je posao jako zahtjevan. Oduzima velike količine vremena. U posljednja sam dva mjeseca shvatio da više ne mogu raditi na filmu te da se moram posvetiti obitelji i djeci koji me trebaju.'

Informacija o smrti Snyderove kćeri iz njegovog braka s prvom ženom Denise držala se u tajnosti te je samo manji broj ljudi bio upoznat sa obiteljskom tragedijom Snyderovih. Redatelj je rekao da mu je smrt kćeri dala novu perspektivu na život i rad.

'Želim da film bude odličan, stvarno to želim, međutim to se ne može mjeriti s drugim važnim stvarima. Znam da će se obožavatelji brinuti da film neće biti dobar, međutim moja me ostala djeca trebaju. Na kraju krajeva, to je samo film. Odličan film, ali samo film.'

Autumn Snyder je bila studentica fakulteta Sarah Lawrence te je, prema riječima majke, jako voljela pisati. Autumn je napisala znanstveno-fantastični roman iz prvog lica o liku koji se mučio s prilagodbom u sredini gdje se nalazi. Prva osoba kojoj je dala da pročita njezin roman bila je njezina majka Deborah. 'To je njezin glas, čujete njezin glas', rekla je Deborah kroz suze za Hollywood Reporter.

Warner Bros., studio koji je financirao film, u potpunosti podržava redateljevu odluku. 'To što oni prolaze je nezamislivo. U našim su mislima', rekao je predsjednik studija Toby Emmerich.

Studio je angažirao redatelja Jossa Whedona ('Osvetnici', 'Buffy ubojica vampira') da dovrši projekt. Whedon će nadgledati postprodukciju filma te će režirati nekolicinu scena koje je potrebno dosnimiti.

Studio očekuje da će film unatoč svemu u kina stići 17. studenog kako je i originalno planirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:08