UPLETENI U MREŽU

Objavljen je tralier za novi Mirkovićev triler ‘Slatka Simona‘, smješten je u svijet cyber-sexa

Maja Jurić i Tina Keserović
Slatka Simona

 /Press
Glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić, a u distribuciji Duplicata u domaća kina dolazi 8. veljače 2024.

Novi trailer za film "Slatka Simona" redatelja i scenarista Igora Mirkovića uvodi gledatelje dublje u priču koja se vrti oko seksa, laži i interneta. Uzbudljivi triler smješten u zavaravajući svijet cyber-sexa, kako najavljuju, pokazuje koliko je moguća ljubav u virtualnim svemirima. U filmu, nastalom u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić, a u distribuciji Duplicata u domaća kina dolazi 8. veljače 2024.

"Ako ste ikada tipkali poruke s nepoznatom osobom, možda je ‘Slatka Simona‘ film o vama. Jer nikako ne možete biti sigurni tko je taj ili ta s kojima se dopisujete, je li to njezino pravo ime, spol, zanimanje, dob – upravo to se događa junacima našeg filma. Oni se dopisuju danima i noćima, tisuće poruka lete na sve strane, ispovijedaju se i traže srodne duše, a zapravo svi lažu svima i nitko ne zna tko mu šalje poruke", otkrio je redatelj Igor Mirković.

image

Jerko Marčić i Maja Jurić
Slatka Simona

/Press

U trileru "Slatka Simona", glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u mrežu Simone: opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom.

"Kad me ljudi pitaju kakav mi je taj novi film, ja ne znam što bih rekao nego – potpuno različit od bilo čega što sam radio, a možda i bilo čega što ste na našem jeziku gledali", kaže Mirković, dodajući da film nosi neku posebnu energiju.

Naime, u svim glavnim ulogama su glumci kojima su to prve velike filmske uloge, od sve poznatijeg Tome Medvešeka, preko sarajevske glumice s francuskom adresom Maje Jurić, austrijske glumice Tine Keserović, sve do poznatog kazališnog glumca Jerka Marčića.

Svoju prvu ulogu ostvarila je i talentirana glazbenica Dunja Ercegović, koja ujedno i pjeva pjesme iz filma. Njih je, pak skladao, kreativni dvojac banda Porto Morto– Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, koji prvi put potpisuju filmsku glazbu. Ni redatelj Mirković nije ostao bez "debitantskog doprinosa" – prvi put u životu napisao je stihove za pjesme koje se mogu čuti u filmu.

Nakon što je uspješnu novinarsku karijeru zamijenio ulaskom u filmske vode, Igor Mirković snimio je hvaljene dokumentarce "Orbanići Unplugged","Novo, novo vrijeme" i "Sretno dijete".Kao redatelj dugometražnog igranog filma debitirao je s romantičnom dramom "Noćni brodovi". Publici je poznat i kao jedan od redatelja i scenarista, uz Gorana Kulenovića, TV serije "Crno-bijeli svijet". Igor je jedan od osnivača i direktor Motovun film festivala, odnosno Cinehill festivala. "Slatka Simona" njegov je drugi dugometražni igrani film.

image

Toma Medvešek
Slatka Simona

/Press

Direktor fotografije je Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlic, izvršni producent Bojan Kanjera i producent Ivan Maloča.

Uz glavne glumce Maju Jurić, Tinu Keserović, Tomu Medvešeka iJerka Maričića, u filmu glume Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić, Nikolina Prkačin i drugi.

"Slatka Simona" nastala je u produkciji Interfilma, a film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:36