‘OPPENHEIMER‘

Objavljena najava iščekivanog filma o ‘ocu nuklearne bombe‘: ‘Ti si im dao moć da se unište‘

Cillian Murphy u filmu ‘Oppenheimer‘

 BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Film se temelji na knjizi "Američki Prometej: Trijumf i tragedija J. Roberta Oppenheimera", a režirao ga je britanski redatelj Christopher Nolan

Filmski studio Universal objavio je u četvrtak prvu najavu za film "Oppenheimera", novi rad hvaljenog britanskog redatelja Christophera Nolana.

- Svijet se mijenja, mijenja oblik, ovo je tvoj trenutak... Kako ovaj muškarac može biti toliko slijep... Oslobođena je sila iz koje Sunce crpi snagu... Ti si im dao moć da se unište... Zbog toga je postao najvažniji čovjek koji je ikada živio... Čovjek koji je pomaknuo Zemlju - može se čuti dok se u najavi izmjenjuju kadrovi vatre, eksplozija i samog Robera Oppenheimera.

"Oppenheimer" je biografski film o američkom teorijskom fizičaru Juliusu Robertu Oppenheimeru, jednom od otaca nuklearne bombe.

Film se temelji na knjizi "Američki Prometej: Trijumf i tragedija J. Roberta Oppenheimera" Kaija Birda i Martina J. Sherwina, a scenarij filma potpisuje sam Nolan.

Oppenheimara igra dugogodišnji Nolanov suradnik Cillian Murphy, a u drugim se ulogama pojavljuju Florence Pugh, Jack Quaid, Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Kenneth Branagh, Gary Oldman i Rami Malek.

Film je snimio nizozemski direktor fotografije Hoyte van Hoytema, a glazbu potpisuje Ludwig Göransson.

Oppenheimer je 1936. otkrio posebnu vrstu nuklearnih reakcija, važnih za određivanje nuklearne strukture. Bio je direktor razvojnoga laboratorija u Los Alamosu u Novome Meksiku, gdje je u sklopu Projekta Manhattan vodio radove na izradbi atomske bombe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:59