FILMOVI U 2024.

Od ‘Jokera‘ do ‘Mad Maxa‘: kraj svijeta i luđaci obilježit će filmsku 2024.

Timothee Chalamet, Warner Bros. Dina: drugi dio

 Supplied By Lmk/Imago Stock&people/Profimedia/Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia
Leonardo DiCaprio na filmu o brodu The Wager osmi će put surađivati s redateljem Martinom Scorsesejem

Odabrali smo pet filmova koji će se u kinima moći pogledati ove godine.

Dina: Drugi dio (1. 3.)

Od samog početka razvijanja projekta, ekranizacije romana Franka Herberta, Denis Villeneuve zamislio ga je kao diptih. Nije baš bio siguran u uspjeh tog pothvata, no Warner Bros. ga je uvjeravao da je to "ziherica", pogotovo kad se prvi dio izvanredno uspješno počeo prikazivati na HBO Maxu. Timothée Chalamet opet glumi Paula Atreidesa, izgnanog nasljednika kuće Atreides, koji je našao nove saveznike u pustinjskom plemenu Fremena na planetu Dina i ljubav u njihovoj ratnici Chani (Zendaya).

Furiosa: A Mad Max Saga (23. 5.)

Prednastavak filma "Max Max: Divlja cesta" bavi se formativnim godinama vrhunske vozačice i fajterice Furiose koju je igrala Charlize Theron. Za njezino mlađe izdanje George Miller se odlučio za Anyu Taylor-Joy (horor "Vještica", hit mini-serija "Damin gambit"), većinu audicija obavio je Skypeom jer je to bilo u razdoblju pandemije, a uz glavnu glumicu nastupaju i Chris Hemsworth i Tom Burke. Bit će to najskuplji australski film svih vremena jer je tamošnji filmski fond računao da na nečemu takvom ne može izgubiti.

Joker: Folie à Deux (4. 10.)

Malo je tko vjerovao da će film po stripu DC Comicsa, s razmjerno skromnim budžetom od najviše 70 milijuna dolara, zaraditi više od milijardu dolara. Pritom je Joaquin Phoenix dobio Oscara za naslovnu ulogu: što logičnije nego prionuti pripremama za nastavak. Nikome se nije žurilo, pa će premijera uslijediti nakon punih pet godina, samo što će film sada stajati više nego dvostruko - 150 milijuna dolara. Uz zagonetnu susjedu, samohranu majku Sophie Dumond (Zazie Beetz), glavnim likovima pridružit će se neizbježna Harley Quinn (Lady Gaga).

Nosferatu (25. 12.)

Produkcija je planirana još 2015., odmah nakon prvijenca Roberta Eggersa "Vještica", no naposljetku je sam redatelj odustao od projekta, smatrajući suviše pretencioznim da se tako rano prihvati ekranizacije horor klasika Friedricha Wilhelma Murnaua iz 1922. godine. U međuvremenu je stekao više sigurnosti, pogotovo nakon "Sjevernjaka" koji je bio vrlo kompliciran film, a jedini problem u pomicanju datuma bio je gubitak njegova glumačkog otkrića Anye Taylor-Joy, koja nije imala slobodnih termina, pa ju je zamijenila Lily-Rose Depp, kći Vanesse Paradis i Johnnyja Deppa. Naslovnu ulogu igra Bill Skarsgård, zvijezda hit horor diptiha "Ono".

The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder

Ekipa koja se okupila oko ekranizacije knjige Davida Granna "Ubojice cvjetnog mjeseca" nastavlja suradnju. Još pretprošle godine znalo se da je Apple Original Film otkupio prava na Grannov non-fiction roman, koji je objavljen u proljeće, režirat će ga opet Martin Scorsese, a Leonardo DiCaprio će osmi put igrati glavnu ulogu u nekom njegovu filmu. Radnja se odigrava oko 1740., britanski ratni brod The Wager nasukao se na usamljenom otoku pokraj Južne Amerike, a posada se bori s orkanima i vlastitom brutalnom naravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:08