‘GULIPERI‘

Od ponedjeljka kreće nova turska serija, a u glavnoj ulozi je Nurgül Yeşilçay iz ‘Tuđeg života‘

 Nova TV
Radnja serije ‘Gulperi‘ pratiti zamršenu životnu priču žene odrasle u patrijarhalnom društvu koje je sputavalo njezine ambicije

Nova turska hit serija od ponedjeljka stiže na male ekrane.

Riječ je o seriji 'Gulperi' s 44-godišnjom Nurgül Yeşilçay u glavnoj ulozi, koja tumači Gulperi, a koju su gledatelji zavoljeli u uspješnici 'Tuđi život'. Radnja serije 'Gulperi' pratiti zamršenu ljubavnu i životnu priču žene odrasle u patrijarhalnom društvu koje je sputavalo njezine ambicije.

image
Nova TV


Poznata turska glumica, Nurgül Yeşilçay završila je glumu na državnom konzervatoriju sveučilišta Anadolu u Eskişehiru. Nakon što je diplomirala, ostvarila je nekoliko glavnih uloga u kazališnim predstavama kao što su Ophelia u 'Hamletu' i Blanche u 'Tramvaj zvan čežnja'. Istovremeno s nastupima u kazalištu, na velikom ekranu debitirala je 2001. godine u filmu 'Sellale' ('The Waterfall'). Nakon toga ostvarila je zapažene uloge u mnogobrojnim serijama poput 'Asmali konak', 'Ezo Geli'n, a glumila je i u filmovima: 'Vicdan', 'Egreti Gelin' i 'Yasamin Kiyisinda'.

image
Nova TV

Nurgül je dobitnica mnogih glumačkih nagrada, među kojima je i ona za najbolju glumicu na 45. Antalya Golden Orange Film Festivalu. Na privatnom planu, pak, bila je od 2004. do 2010. s glumcem Cemom Özerom, a ima i sina Osmana Nejata.

image
Nova TV


Njen lik Gulperi, u istoimenoj seriji iz 2018. godine koja ima 30 epizoda, odrastala je u tradicionalnom društvu u kojem dominiraju muškarci. Nadu za spas pronalazi u Ejupu s kojim se vjenča i ode živjeti u njegovu obiteljsku kuću u Taşkınhanu. Nakon smrti supruga koji umire na poslovnom putu u Siriji, Gulperi ostaje sama s troje djece (Bedriye, Hasan i Can) i tada počinje njezina borba za preživljavanje. Svekar i svekrva je okrivljuju za smrt supruga, a ona u samoobrani rani šogora zbog čega završava u zatvoru te joj djeca bivaju oduzeta. Nakon izlaska iz zatvora svekar i svekrva je prisiljavaju da se preseli u Istanbul i napusti djecu. Napeta i emotivna drama u kojoj ćemo pratiti nastojanja majke da djecu vrati u svoje okrilje, malo koga ostavit će ravnodušnim.

image
Nova TV

Nova turska serija s prikazivanjem počinje u ponedjeljak u 18.15 na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 01:39