SMJENA NA VRHU

ODABRALA STRUKA Šerbedžija nadmoćno izabran za šefa Društva hrvatskih filmskih redatelja

 Srecko Niketic / CROPIX
Za novog predsjednika izabran je Danilo Šerbedžija sa 37 glasova "za", dok je njegov protukandidat Zvonimir Ilijić dobio 11 glasova.

Na izvanrednoj skupštini Društva hrvatskih filmskih redatelja održanoj u petak smijenjeni su predsjednica Irena Škorić i Upravni odbor ( Branko Ištvančić, Neven Hitrec, Daniel Kušan i Hana Jušić) te je izabrano novo vodstvo Društva.

Za novog predsjednika izabran je Danilo Šerbedžija sa 37 glasova “za”, dok je njegov protukandidat Zvonimir Ilijić dobio 11 glasova. Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Igor Mirković, Branko Schmidt, Nebojša Slijepčević i Antonio Nuić. Šerbedžija je najavio da će se boriti za interese i prava redatelja, a samim time i za dobrobit hrvatske audiovizualne industrije.

“Bivšoj predsjednici opoziv je izglasala ista skupština koja ih je izabrala, čak i u većem broju, pa bi se ona trebala zapitati čime je tome doprinijela, nije bilo nikakvih tajni, sve je transparentno, a ista ta skupština koja me izabrala može me i smijeniti”, ustvrdio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:29