POPULARNI KVIZ

Odustao na sportskom pitanju za 125 tisuća kuna: Biste li vi znali odgovor u ‘Milijunašu‘?

Tko želi biti milijunaš

 Hrt
Pitanje je glasilo ‘Koja muška košarkaška reprezentacija nema medalju sa SP-a?‘

Večerašnja emisija popularnog showa "Tko želi biti milijunaš" počela je otvaranjem šestog pitanja za 2000 kuna, a na "vrućem" stolcu sjedio je profesor povijesti po struci, 34-godišnji Hrvoje Rodić iz Zagreba. Njemu su iz prošlotjednog izdanja ostala sva tri džokera. Prvoga je upotrijebio na pitanju za 16 tisuća kuna. Tu je trebao ustvrditi je li pojedina svoja djela na pisaćoj mašini napisao Charles Dickens, Mark Twain, Daniel Defoe ili Edgar Allan Poe. Uzeo je džoker 'pola-pola', koji mu je ostavio na izbor Marka Twaina i Edgara Allana Poea. Rodić se točno opredijelio za Twaina i osvojio 16 tisuća kuna.

Preostala dva džokera iskoristio je na pitanju iz područja sporta za 125 tisuća kuna, na kojemu je na kraju i odustao, osvojivši 64 tisuće kuna. Pitanje je glasilo "Koja muška košarkaška reprezentacija nema medalju sa SP-a?", a ponuđeni odgovori bili su Grčka, Turska, Francuska i Italija. Džoker 'zovi' rekao mu je da je riječ o reprezentaciji Grčke, ali da nije posve siguran, dok je znalac Josip rekao da bi se opredijelio za reprezentaciju Italije.

Hrvoje je na tom pitanju odlučio odustati, no znalac je bio u pravu jer grčka, kao i turska košarkaška muška reprezentacija ima srebro sa SP-a, francuska dvije brončane medalje, dok je reprezentacija Italije dvaput bila četvrta, prenosi HRT.

image

Tko želi biti milijunaš

Hrt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:14