1. BRAČ FILM FESTIVAL

OLUJA U LJETNOM KINU Publika je u mraku čekala otvaranje prvog bračkogfilmskog festivala

 Brač Film Festival
Nizu filmskih festivala u Hrvatskoj, koji trenutno broji više od šezdeset manifestacija ove vrste, od jučer se pridružio i Brač Film Festival

Zbog ljetne oluje koja je prouzročila nestanak električne energije svečano otvaranje najnovijeg filmskog festivala kasnilo je sat i pol vremena, ali to nije pokvarilo atmosferu u prepunom Ljetnom kinu u supetru na otoku Braču.

Direktor festivala Bruno Mustić se tijekom svečanog otvaranja zahvalio publici na strpljenju i ljubavi prema filmu zbog kojeg su u potpunom mraku čekali i zajedno s organizatorima vjerovali u početak prve projekcije.

Prvi Brač Film Festival otvoren je projekcijom nagrađivanog filma „Takva su pravila“ redatelja Ognjena Sviličića, a prije same projekcije film je supetarskoj publici predstavila koproducentica Janja Kralj.

Brač Film Festival nastavlja se danas projekcijom filma „Zagonetni dječak“, redatelja Dražena Žarkovića u sklopu BFF programa za djecu, s početkom u 10 sati u Narodnoj knjižnici.

U kinu na otvorenom, u Waterman resortu, s početkom u 21.30 prikazat će se ciklus kratkometražnih filmova. Riječ je o studentskim filmskim uradcima iz nekoliko filmskih akademija diljem Europe. Zajedno sa svojim filmovima u Supetar su kao gosti Brač Film Festivala došli i njihovi autori, a većina njih svoje filmove premijerno prikazuje upravo na Brač Film Festivalu.

U sklopu glavnog dugometražnog programa Brač Film Festivala u Ljetnom kinu s početkom u 21.30 posjetitelji prvog BFF-a imat će priliku pogledati film 'Turist' švedskog redatelja Rubena Östlunda. Film Turist, švedsko-francusko-norveške produkcije, prošle godine osvojio je nagradu Izvjestan pogled filmskog festivala u Cannesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:43