NA HRT-U

Otkrivaju se tajne najvećih hitova popularne grupe ABBA: Kako se krah osobnih veza stopio s krahom grupe?

ABBA

 Hrt
Ovaj film otkriva što se točno događalo u studiju kad su članovi grupe snimali svoje najpopularnije pjesme

Koje su tajne najvećih hitova grupe ABBA pokušat će odgonetnuti film 'ABBA: Tajne najvećih hitova' (ABBA: Secrets of their Greatest Hits') britanskog redatelja Stana Griffina, koji će se na HTV2 prikazati u nedjelju s početkom u 21.45 sati. Ovaj film otkriva što se točno događalo u studiju kad su članovi grupe snimali svoje najpopularnije pjesme, što ih je na to nadahnulo, kao i kakve su se drame u studiju odvijale dok su stvarali nove skladbe.

image

ABBA

Hrt

Film istražuje glazbeno putovanje na koje su se otisnuli kao švedska folk grupa i postepeno stvarali zvuk ABBA-e koji je dosegao svoje prvo pop-savršenstvo hitom 'Mamma Mia', a nastavio s 'Dancing Queen'. Film snimljen 2019. godine otkriva i trenutak u kojemu se krah osobnih veza članova benda stopio s njihovim, tad već zrelim umijećem skladanja u pjesmi 'The Winner Takes It All'.

image

ABBA

Hrt

U ovom dokumentarcu glazbeni stručnjaci analiziraju ta tri mega-hita, a po prvi put za televiziju progovaraju gitarist, bubnjar, te studijski tehjničar koji su s članovima grupe svirali na pjesmama, kao i dizajner kostima koji je zaslužan za prepoznatljiv izgled benda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:36