STREAMING U STUDENOM

Ovaj mjesec svi ćemo gledati ove dvije stvari: Stiže dokumentarac o Robbieju Williamsu i konačno- Kruna

dokumentarac ”Robbie Williams”

 Netflix/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Netflix/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Osim karijere obilježene nagradama i postavljenim rekordima, u fokusu dokumentarca o Robbieju Williamsu su i njegovo mentalno zdravlje te borba s ovisnosti

U studenom streaming platforme vam donose posljednju sezonu hvaljene britanske serije "Kruna", drugu sezonu serije o osebujnoj kuharici Juliji Child, adaptaciju Pulitzerom nagrađena romana te seriju inspiriranu nedovršenim romanom Edith Wharton, a tu je i dokumentarac o jednoj od najvećih zvijezda šoubiznisa.

SVJETLO KOJE NE VIDIMO, NETFLIX

Bestseler New York Timesa "Svjetlo koje ne vidimo" (All the Light We Cannot See) američkog autora Anthonyja Doerra, ratni roman iz 2014. godine koji je osvojio prestižnu nagradu Pulitzer za fikciju, pretvoren je u istoimenu Netflixovu miniseriju. Roman, kojega od ove godine hrvatski čitatelji mogu čitati u izdanju Profila, pripovijeda priču o slijepoj mladoj Francuskinji Marie-Laure LeBlanc (Aria Mia Loberti), koja za vrijeme Drugog svjetskog rata nalazi sklonište u kući svoga ujaka u francuskoj luci Saint-Malo, i mladom njemačkom vojniku Werneru Pfennigu (Louis Hofmann) prisiljenu boriti se za nacistički režim. Značajne uloge djevojkinog oca te strica u četverodijelnoj miniseriji igraju i holivudski glumac Mark Ruffalo te britanski glumac i komičar Hugh Laurie.

KRUNA, NETFLIX

Na Netflix uskoro dolazi i nova sezona iznimno popularne dramske serije "Kruna" o engleskoj kraljevskoj obitelji za vladavine kraljice Elizabete II. Serija inspirirana događanjima u kući Windsor, u prvoj je sezoni pratila mladu kraljicu koja se 1947. godine vjenčala za princa Filipa, a završnom sezonom priču zatvara ulaskom britanske monarhije u 21. stoljeće. Šesta sezona serije tako pokriva ključne trenutke poput smrti princeze Diane, vjenčanja tada princa Charlesa i Camille Parker Bowles te upoznavanja danas kraljeva sina Williama i Kate Middleton. Posljednja sezona serije, koja je tijekom godina primila niz nagrada i priznanja, prikazivat će se u dva dijela. Prvi dio na Netflixu će biti dostupan od 16. studenog, dok će drugi dio stići 14. prosinca.

JULIA, MAX

"Julia", serija nadahnuta životom Julije Child, osebujne kuharice koja je američkoj publici približila francusku kuhinju, ulazi u drugu sezonu. Child, koju je u filmu "Julie & Julia" Nore Ephron prethodno utjelovila trostruka oskarovka Meryl Streep, renomiranu je parišku kulinarsku školu Cordon Bleu završila netom prije ulaska u peto desetljeće, dok je njena slavna knjiga "Mastering the Art of French Cooking" objavljena deset godina kasnije. Oko pedesete zahvaljujući kulinarskom programu "The French Chef" postala je i televizijska ličnost, a tijekom dugoga života njeno joj je djelovanje donijelo niz priznanja te ostavilo trajni trag u američkoj kulturi. U seriji je interpretira engleska glumica Sarah Lancashire, supruga Paula glumi David Hyde Pierce, poznatiji kao dr. Niles Crane, to jest, brat psihijatra Frasiera Cranea, dok urednicu kuharica i Julijinu prijateljicu Avis DeVoto donosi Bebe Neuwirth, koju mnogi pamte po ulozi Frasierove supruge dr. Lilith Sternin u "Kafiću Uzdravlje" i "Frasieru". Drugu sezonu "Julije" 16. studenog premijerno će početi prikazivati Max.

THE BUCCANEERS, APPLE TV+

Kada grupa mladih djevojaka 1870. godine američko društvo zamijeni londonskim susret dvaju svjetova dovest će do kulturološkog sudara. U središtu radnje ljubavne su avanture Nan St. George (Kristine Froseth), koju nova sredina spoji s dvojicom romantičnih pretendenata, ujedno i starih prijatelja; Theom, vojvodom od Tintagela (Guy Remmers) te Guyjom Thwarteom (Matthew Broome). Projekt Katherine Jakeways nadahnut je posljednjim, nedovršenim romanom američke spisateljice Edith Wharton, autorice naslova "Kuća veselja" i"Doba nevinosti", od kojih joj je potonji donio povijesnog Pulitzera za fikciju, učinivši je time prvom dobitnicom te nagrade. Od 8. studenog osmodijelna serija prikazivat će se na platformi Apple TV+.

ROBBIE WILLIAMS, NETFLIX

Nakon biografske dokumentarne serije o slavnom britanskom nogometašu Davidu Beckhamu, kao i prethodno prikazanih dokumentaraca koji gledatelja uvode u svijet pop zvijezda poput Jennifer Lopez ili Shaniaje Twain, Netflix u studenom predstavlja serijal jednostavnog naziva "Robbie Williams", koji gledateljima daje uvid u životni put engleske superzvijezde prateći njegov uspon od dana kada je kao šesnaestogodišnjak postao članom grupe "Take That" do danas. Osim karijere obilježene nagradama i postavljenim rekordima, u fokusu su i njegovo mentalno zdravlje te borba s ovisnosti. Dokumentarac u kojem pjevač i showman progovara o svojim osjećajima te razmišljanjima o pritiscima vanserijskog uspjeha, moći će se pogledati od 8. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:11