VAŽNO JE ZVATI SE LEO

Ovo je novi Leonardo DiCaprio: ‘Pomalo je drzak, ali istovremeno ranjiv‘

Leo Woodall

 Netflix/Everett/Profimedia/Netflix/everett/profimedia
Nakon uloge u hvaljenoj Netflixovoj seriji, sad želi glumiti u novoj adaptaciji ‘Dnevnika Bridget Jones‘

Mladi engleski glumac Leo Woodall, protagonist hvaljene serije "Jedan dan" ("One Day", Netflix) pridružio se zvjezdanoj glumačkoj ekipi koju od prve adaptacije popularne knjige Helen Fielding predvodi američka glumica Renée Zellweger. Zellweger će simpatičnu Bridget Jones utjeloviti i u četvrtom nastavku franšize. Woodall (27) bi, priča se, mogao utjeloviti mladog, šarmantnog učitelja s kojim Bridget započne ljubavnu aferu nakon smrti supruga Marka (Colin Firth). Woodall, koji je u novoj ekranizaciji romana "Jedan dan", glumio uz glumicu Ambiku Mod, mogao bi, smatraju neki fanovi, od Hugh Granta, još jedne zvijezde filmova o Bridget Jones, preuzeti ulogu "kralja romantičnih komedija", piše The Guardian.

"Leo Woodall je u zadnjih osamnaest mjeseci bio u središtu dviju najpopularnijih serija, što je, čini se, uistinu pridonijelo njegovom brzom usponu", komentira Alex Goat, izvršna urednica tvrtke Livity te dodaje: "Iako su likovi u "Bijelom lotusu" i "Jednom danu" u teoriji vrlo različiti, oni dijele mnoge zajedničke atribute kao što su ‘šepurenje‘, šarm i ‘oštećena priroda‘. Upravo te mane i ta autentičnost, čini se, privlače mladu publiku".

O Woodallu je riječi hvale imao i autor knjige "Jedan dan" David Nicholls, koji je Woodalla opisao kao nevjerojatno marljivog i posvećenog, suptilnog i ekspresivnog. Glumac se, tvrdi Nicholls, ne boji biti prirodan i emocionalan.

"On odiše ranjivosti, što je bilo idealno za Dextera, a što je kod nekog drugog glumca moglo biti neizdrživo. Čak i kad izgovara ili radi grozne stvari, osjetiš njegovu ispravnost i dobre namjere", kaže Nicholls.

Osim talentu, neki stručnjaci za pop kulturu njegovu popularnost pripisuju i drugim kvalitetama poput svidljivosti.

"Pomalo drzak, ali svidljiv, podsjeća me na Leonarda DiCaprija. Leonardo je bio vrh: više od običnog čovjeka, on je bio jedan trenutak u pop kulturi", rekla je novinarka i podcasterica Pandora Sykes te nastavila: "Kao da smo opet u tom filmu. Svi ostali mladi holivudski glumci: Austin Butler, Jacob Elordi, Tom Holland, Timothée Chalamet se čine mladima i zelenima, rezerviranima za generaciju Z. No, mislim da je Woodall posebno šarmantan milenijalkama: izgleda kao da je bio svuda i probao svašta. Kao da ga ništa ne dotiče".

"Takav netko ne pojavljuje se često (...). Teško je malo se ne zaljubiti, iako znaš da si prestara. Njegov šarm podsjeća na Lea DiCaprija i Jareda Leta iz devedesetih. Kad se pojavi kao ljubavni interes Bridget Jones u novom filmu, mi gerijatrijske milenijalke bit ćemo nemoćne pred njegovim šarmom", mišljenja je Jess Barrett iz časopisa Grazia.

Mladi glumac rodom iz zapadnog Londona dolazi iz obitelji više srednje klase, a prije no što se kao devetnaestogodišnjak, nakon gledanja serije Peaky Blinders, odlučio za glumu, namjeravao je postati učitelj tjelesnog ili kaskader. Do škole i ocjena mu nije bilo previše stalo, a u školi se susretao i s nasiljem. Taj period njegove su "mračne godine", kaže kroz šalu. Iako mu gluma isprva možda i nije bila na pameti, on dolazi iz glumačke obitelji. I njegov otac i očuh su glumci. Veliki preokret u karijeri došao je s drugom sezonom "Bijelog lotusa", zahvaljujući kojem je upoznao i djevojku Meghann Fahy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:54