STAR TREK

Ovo je serija koju čekamo još od Nove generacije, u kojoj smo pratili Picarda, Worfa i Datu

Star Trek: Strange New Worlds

 Imbd
Vratili smo se na sam početak, u USS Enterprise, svemirski brod Federacije, no u eri prije Kirka i Spocka. Prema prvim ocjenama, najbolja je dosad

Evo napokon i malo dobrih vijesti. Nakon neujednačenih nekoliko sezona Discoveryja i dvije sezone Picarda zbog kojih su se svađale i kritika i publika, producenti novog proširenog svemira Star Treka pogodili su, izgleda, u zlatnu žilu. Novom serijom već uoči premijere oduševili su kritičare koji su je, barem po Metacriticu, ocijenili kao najbolju seriju Star Treka dosad.

Star Trek traje od 1966., toliko dugo da je već prilično komplicirano objasniti gdje smo vremenski i prostorno. Kratka verzija? Nakon 13 filmova i deset različitih serija vratili smo se na sam početak, u USS Enterprise, svemirski brod Federacije koji i dalje ima zadatak istraživati nove planete, rase, fenomene i anomalije, ali u eri prije "onih s kojima je sve počelo" - Kirka i Spocka (William Shatner i Leonard Nimoy). Naime, prema kanonu, Enterpriseom je prije Kirka upravljao kapetan Christopher Pike (Anson Mount), ali dosad njegova priča nije ekranizirana.

I tako je nastao Strange New Worlds, serija u čijih ćemo prvih deset epizoda pratiti njegove avanture, ali i mladog Spocka (Ethan Peck), a navodno bi se u drugoj sezoni na Entrpriseu morao pojaviti i mladi Kirk (Paul Wesley umjesto Shatnera).

Prema prvim reakcijama, ovo je serija koju čekamo još od Nove generacije, u kojoj smo pratili Picarda, Worfa i Datu, a osim bogate produkcije, odlične radnje i dobrih glumaca naglašava se povratak tog eteričnog osjećaja iz prve originalne serije, koji Star Trek traži još od šezdesetih, a nikako da pronađe do kraja.

Tvorac franšize, legendardni Gene Roddenberry, tada je htio snimati svemirski vestern, interplantarne swashbuckling avanture pune humora, inteligencije i iskrene ljudske potrebe ljudi da odu tamo gdje još nisu bili. Jesu li uspjeli? Strange New Worlds u bespućima interneta dostupan je od 5. svibnja, provjerite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:39