UGLEDNI FILMAŠ

Palestinski redatelj Elia Suleiman predsjednik je žirija ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala

Jeff Spicer / Stringer / Getty
 Getty Images for Doha Film Institute
Proslavljeni palestinski redatelj s pariškom adresom bio je prošle godine počasni gost 18. Motovun Film Festivala

SARAJEVO - Palestinski redatelj Elia Suleiman predsjedavat će žirijem ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), objavili su u četvrtak iz uprave te najveće filmske smotre u regiji koja će biti održana od 12. do 20. kolovoza.

Suleiman je trenutačno umjetnički savjetnik filmskog festivala u Dohi. Pozornost filmske publike i kritike privukao je još 1996. godine kada je prikazan njegov dugometražni prvijenac "Kronika nestanka" kojim je osvojio nagradu na festivalu u Veneciji.

Njegov posljednji film "Vrijeme koje preostaje" prikazan je u službenoj natjecateljskoj selekciji filmskog festivala u Cannesu 2009. godine.

Palestinski redatelj s pariškom adresom bio je prošle godine počasni gost 18. Motovun Film Festivala. Najpoznatiji je po filmu 'Divine Intervention' iz 2002., crnohumornoj nadrealnoj komediji o Palestincu iz Nazareta koji, da bi posjetio svoju djevojku iz Ramallaha na Zapadnoj obali, mora proći nekoliko kontrolnih točaka.

Uz Suleimana, članovi žirija u kategoriji igranog filma ovogodišnjeg SFF-a bit će turska procucentica Zeynep Atakan, srbijanski glumac Nikola Đuričko, grčka glumica Angeliki Papoulia te kurator filmskog festivala u Berlinu Thomas Hailer.

Žirijem u kategoriji dokumentarnog filma predsjedavat će Tine Fischer, osnivačica i direktorica danskog međunarodnog filmskog festival CPH:DOX, dok će o najboljem kratkom filmu SFF-a odlučivati žiri kojemu će predsjedavati koordinatorica za odnose sa javnošću Europske filmske akademije Francuskinja Fatima Djoumer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:42