Kultna serija

Peta sezona ‘Sluškinjinih priča‘ otkriva sudbinu June nakon ubojstva Freda Waterforda

Elisabeth Moss, Sluškinjina priča, peta sezona

 Hulu/Planet/Profimedia/Hulu/Planet/Profimedia
Serija se vraća 14. rujna na Hulu, a seriju je napustila glumica Alexis Bledel, koja je igrala jednu od glavih uloga

"Sluškinjina priča", serija inspirirana slavnim romanom kanadske spisateljice Margaret Atwood, dobit će i petu sezonu, piše Entertainment Weekly.

Nove slike koje najavljuju nadolazeću sezonu prikazuju Serenu Waterford (Yvonne Strahovski) u crnini koja upućuje na to da bi se mogla nalaziti na pogrebu pokojnog muža Freda Waterforda (Joseph Fiennes). Druga pak fotografija prikazuju protagonistiknju June (Elisabeth Moss) kako ljutito gleda u kameru.

Prethodna je sezona imala dramatičan kraj. June je, naime, ostvarila dogovor sa zapovjednikom Lawrenceom (Bradley Whitford), no umjesto da Freda vrate u Gilead u zamjenu za oslobođenje 22 žena, Nick (Max Minghella) ga predaje June i ostalim sluškinjama koje ga progone te na kraju pretuku i objese uza zid. June se zamazana krvlju vraća mužu Lukeu (O.T. Fagbenle), a dok Serena očekuje Fredov video poziv poštar u pismu za Serenu pronalazi Fredov prsten i prst.

image

Elisabeth Moss, Sluškinjina priča, peta sezona

Hulu/Planet/Profimedia/Hulu/Planet/Profimedia

Prema sadržaju kojeg je streaming platforma Hulu podijelila s gledateljstvom, June očekuje suočavanje s posljedicama za ubojstvo zapovjednika Waterforda te promišljanje i redefiniranje vlastitog identiteta i svrhe. Budući da se utjecaj Gileada širi na Kanadu, udovica Serena pokušat će se nametnuti društvu Toronata. Lawrence će surađivati s tetom Lydijom (Ann Dowd), pokušati reformirati Gilead i povećati svoju moć, a Luke i Juneina prijateljica iz studentskih dana Moira (Samira Wiley) nastavit će misiju spašavanja Juneine kćeri Hannah.

Seriju je nakon četiri sezone napustila glumica Alexis Bledel (Gilmorice) koja je za ulogu buntovne sluškinje Emily Malek osvojila nagradu Emmy u kategoriji izvanredne gostujuće uloge u dramskoj seriji. Bledel je za svoju interpretaciju Emily nominirana za čak četiri nagrade Emmy.

Serija se vraća 14. rujna kada će biti prikazane dvije nove epizode na Hulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:47