SVE U 8 MINUTA

PITCHADU Studenti Akademije dramske umjetnosti predstavljaju 12 projekata profesionalnom svijetu

 Filip Kos i Ive Trojanović
 

Ovogodišnji, 4. PitchADU, održat će se u utorak 18. lipnja 2019. u 17 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22).

Predstavit će se 12 projekata - 4 kratkometražna igrana filma, 1 dugometražni igrani film, 2 dugometražna dokumentarna filma, 1 dokumentarna TV serija, 1 YouTube serijal i 3 video igre. Tročlani stručni žiri kojeg ove godine čine redateljica Zrinka Matijević, producent Hrvoje Osvadić i glavni dizajner te suosnivač CroTeam-a Davor Hunski, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch.

PitchADU (Pitching forum ADU) je projekt kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, kroz prezentaciju vlastitih završnih projekata, omogućuje pristup profesionalnom svijetu. Projekti se izlažu predstavnicima televizija, produkcijskih kuća, filmskim redateljima, game developerima i ostalim stručnjacima iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektima.

Filip Kos i Ive Trojanović

U sklopu ovogodišnjeg, četvrtog po redu, PitchADU-a održat će se masterclass „Umijeće rizika i kako ga steći“ filmskih redatelja Nebojše Slijepčevića i Roka Bičeka. Predavanje će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. Na uvodnoj konferenciji ,,Edu4Games’’, koja je na rasporedu nakon masterclassa, trogodišnji ESF projekt zajednički će predstaviti njegov nositelj i partneri projekta. Tribina na temu ,,Gerila produkcija za ljudska prava: kako oživjeti (i preživjeti) javnu kampanju bez inicijalnog budžeta?“, u organizaciji Zaklade Solidarna, prethodit će glavnome dijelu događanja — pitchingu.

PitchADU će ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije, filmskih festivala, Društva hrvatskih filmskih redatelja i drugih strukovnih udruga, nezavisne producente te proizvođače videoigara. Svaki predstavljeni projekt imat će priliku osigurati sufinanciranje, partnere ili suradnike. Tijekom pitchinga, izlagači će imati na raspolaganju maksimalno 8 minuta — prvih 5 minuta namijenjene su predstavljanju projekta, ekipe i prikazivanju videomaterijala, a preostale 3 minute pitanjima žirija i publike. Tročlani stručni žiri, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch. Osim glavne nagrade žirija, dodijelit će se i nagrada tvrtke Cateia Games — mentoriranje jednog tima s radionice ,,Dizajn i razvoj videoigara’’ u daljnjem razvoju projekta. Ovogodišnji PITCHADU realiziran je uz financijsku podršku Društva hrvatskih filmskih redatelja i Solidarne zaklade za ljudska prava i solidarnost. Nakon programa slijedi domjenak.

Edu4Games

Na uvodnoj konferenciji projekta “Edu4Games” sudjelovat će predstavnici visokoškolskih ustanova i industrije videoigara koji su uključeni u razvoj studijskih programa za područje dizajna i razvoja videoigara. U prvom će se dijelu konferencije predstaviti plan trogodišnjeg projekta, dok će u drugom dijelu, u formatu otvorenog panela, sudionici govoriti o stanju industrije, njezinoj poziciji na globalnom tržištu i ulozi obrazovanja kao podrške u održivosti i daljnjem razvoju. Za uvod u panel poslužit ćemo se riječima prof. Sebastiana Thruna: Obrazovanje bi trebalo učiti od svega što je dobro u igri — priznanje, postignuće i zabava. Projekt “Edu4Games” u potpunosti je financiran od strane Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta iznosi 3.999.249,37 HRK. Projekt je započeo 22. ožujka 2019. godine te će se provoditi 36 mjeseci. Osim korisnika projekta, Akademije dramske umjetnosti, na projektu će sudjelovati i partneri Akademija likovnih umjetnosti, Arhitektonski fakultet — Studij dizajna, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakulteta organizacije i informatike. Na Uvodnoj konferenciji sudjelovat će i Klaster hrvatskih proizvođača videoigara, tvrtke i profesionalci iz područja videoigara koji će doprinijeti kvalitetnoj provedbi projektnih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 18:00