Opet isti problem

Pobuna redateljica: ‘Odustajem. Ni ove godine Akademija nije nominirala niti jednu ženu‘

Patty Jenkins

 Billy Bennight/Admedia/Profimedia/Billy Bennight/admedia/profimedia
Dodala je i da Hollywood treba povećati vidljivost žena nominiranih za nagrade te više ulagati u projekte na čijem su čelu žene

Patty Jenkins, redateljica filmova "Wonder woman" i "Wonder Woman 1984" izrazila je razočarenje činjenicom da ove godine Akademija za najbolju režiju nije nominirala niti jednu jedinu ženu, piše Variety.

"Odustajem, odustajem, komentirala je Jenkins.

"I to kažem usprkos cijelom inzistiranju na različitosti. Kada se radi o glasanju, brojevi su naprosto masivno izvan ravnoteže. Prestala sam obraćati pozornost na to. Dug je put pred nama. Još puno nedostaje da bi nagrade bile uistinu raznolike. Cijenim napore koji se ulažu, ali put pred nama je još dug", poručila je.

Njenom apelu za većom zastupljenosti žena među nominiranima pridružila se i redateljica Chloé Zhao, koja je u spornoj kategoriji trijumfirala s filmom "Zemlja nomada" (Nomadland).

"Jaz između muških i ženskih filmaša u našoj industriji je očito izrazito velik", rekla je redateljica filma "Vječnici".

Dodala je i da Hollywood treba povećati vidljivost žena nominiranih za nagrade te više ulagati u projekte na čijem su čelu žene.

"Ne radimo za nagrade, no one produljuju naše karijere", smatra.

Za nagradu u navedenoj kategoriji bili su nominirani Martin McDonagh, Daniel Kwan i Daniel Schienert, Steven Spielberg, Todd Field te Ruben Östlund, a kipić je odnio dvojac Daniels za film "Sve u isto vrijeme"(Everything Everwhere All at Once).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:40