StoryEditor
ŠVICARSKO-HRVATSKA KOPRODUKCIJA

POČELO SNIMANJE NOVOG FILMA ANDREJE ŠTAKE Marija Škaričić kao Mare, žena iz Konavala koja kreće u potragu za osobnom slobodom

 
Marija Skaričić
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Na području Konavala do 18. studenog traje snimanje dugometražnog filma "Mare" redateljice Andreje Štake koji nastaje u hrvatsko-švicarskoj koprodukciji, a trajat će do 18. studenoga.

 

U središtu priče je Mare, žena koja živi u Konavlima, u neposrednoj blizini dubrovačke zračne luke. Svakodnevica joj prolazi rutinski, ona je majka, supruga i domaćica, no njena nesputana priroda navest će je na potragu za osobnom slobodom nakon koje više neće biti ista, stoji u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

U glavnoj ulozi je Marija Škaričić, a u sporednima Goran Navojec, Zdenko Jelčić, Ivana Roščić i mnogi drugi.

 

Andrea Štaka (1973., Švicarska) diplomirala je i magistrirala na Školi za vizualne umjetnosti u Zurichu. Filmovi su joj prikazivani na nizu međunarodnih festivala, uključujući Sundance, Locarno i Muenchen. Već je sa svojim prvim igranim filmom "Das Fraulein" osvojila nekoliko festivalskih nagrada, a domaćoj publici poznata je po filmu "Cure - život druge".

 

Za film "Mare" Štaka potpisuje i scenarij. Direktor fotografije je Erol Zubčević, scenografkinja Jana Plećaš, a za montažu je zadužen Jan Klemsche.

 

Film nastaje u koprodukciji Švicarske (OKOFILM Productions) i Hrvatske (Dinaridi Film) i u potpunosti će biti sniman na području Konavala.

 

Razvoj projekta pomogli su MEDIA Švicarska, a produkciju su podržali švicarsko ministarstvo kulture, ciriški filmski fond, ZDF Arte, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Dubrovnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 17:22