Star Wars franšiza

Pogledajte novi trailer za seriju ‘Obi-Wan Kenobi‘, izgleda spektakularno

Ewan McGregor

 Disney Plus
Jedi je u izbjeglištvu na pustom planetu Tatooineu, mladi Anakin pod utjecajem cara Palpatinea... Počinje 25. 5. na Disney plusu

- Između tame i poraza, nada preživljava – tim su riječima na službenom Twitter profilu serije Obi-Wan Kenobi, iz Star Wars univerzuma, objavili njezin prvi trailer.

Tako su obožavateljima, koji su, nakon što je emitiranje serije najavljeno na Disney plus platformi, proveli više od godinu dana u neizvjesnosti I ushićenom očekivanju, pokazali trunku onoga što ih očekuje. A očekuje ih svašta.

Naime, Obi-Wana Kenobija opet će utjeloviti Ewan McGregor koji ga je i prije glumio u nastavcima Star Warsa: Fantomska prijetnja, Klonovi napadaju i Osveta Sitha.

U traileru je Jedi u izbjeglištvu na pustom planetu Tatooineu na kojem je sklonište potražio nakon sukoba sa svojim učenikom Anakinom Skywalkerom. Netom prije sukoba, mladi je Anakin pod utjecajem cara Palpatinea u jedi hramu pobio padawane, djecu u kojima je "sila bila jaka" i koji su trebali služiti kao "čuvari mira i galaksije" kao dio jedijevskog reda. U borbi na Mustafaru pobijedio je Obi-Wan i ostavio Anakina da izgori u lavi.

Ipak, Anakin je uspio preživjeti i postaje Darth Vader, a njegov bivši učitelj bježi na Tatooine. Zloglasnog Darth Vadera glumit će Hayden Christiansen, još jedan povratnik jer je baš on u prijašnjim nastavcima utjelovio Anakina Skywalkera.

Radnja serije odvija se deset godina nakon događaja iz Osvete Sitha. Iako je Obi-Wan Kenobi na pusti planet otišao naći skrovito mjesto, tamo se uputio i zbog dječaka Lukea Skywalkera, Anakinova sina, kako bi se uvjerio da odrasta u sigurnosti. No, na novom planetu, Jedi će se susresti i s određenim poteškoćama. Morat će preživjeti dok nemilosrdne sluge cara Palpatinea i Darth Vadera siju strah po čitavoj galaksiji.

Prva epizoda serije Obi-Wan Kenobi emitirat će se 25. svibnja na Disney plusu. Bit će to dan kad će svi obožavatelji Star Warsa konačno moći utažiti svoju uzbuđenost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:57