Glumi Margot Robbie

Pogledajte teaser koji se odvija u ružičastom svijetu kultne lutke. No, je li uopće vrijeme za Barbie?

Margot Robbie kao Barbie

 Warner Bros/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Warner Bros/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Barbikin svijet nezamisliv je bez njenog muškog pandana, mišićavog i osunčanog Kena, kojeg utjelovljuje Ryan Gosling

Dolazak lutke Barbie svojedobno je uistinu, kao što sugerira kratki teaser trailer kompanije Warner Bros., unio revoluciju u svijet dječjih igračaka, no hoće li, nakon raznih kontroverzi koje su je okružile i zbog kojih je pomalo pala u nemilost, novi film vitkoj, manekenski građenoj Barbiki vratiti stari sjaj? Je li vrijeme u kojem cvatu trendovi kao što je "body positivity" uopće plodno tlo za Barbikin veliki povratak?

"Od početka vremena, otkad se pojavila prva djevojčica, postojale su lutke. No to su uvijek bile lutke bebe. Sve do...", priča pripovjedačica Dame Helen Mirren u najavi filma redateljice Grete Gerwig ("Lady Bird", "Male žene"), koja gledatelja glazbom u trenutku transportira u film "2001: Odiseja u svemiru".

U jednominutnom odsječku promatramo skupinu djevojčica zaokupljenih igrom s lutkama bebama naprasito prekinutom dolaskom gigantske, plavokose ljepotice u kupaćem kostimu - Barbie (Margot Robbie). Samo jedan pogled na njenu fascinantnu pojavu i jedno namigivanje (koji su djevojčicama poput oaze u pustinji)) dovoljni su da lutke bebe katapultiraju u prošlost.

image

Barbie

Warner Bros/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Warner Bros/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Barbikin svijet nezamisliv je bez njenog muškog pandana, mišićavog i osunčanog Kena, kojeg utjelovljuje dugogodišnji miljenik brojnih žena Ryan Gosling ("Notebook", "Vožnja", "La La Land", "Ta luda ljubav", "Sivi čovjek", "Blade Runner 2").

U rozom svijetu kultne lutke američkog proizvođača igračaka Mattel njeni će mali i veliki ljubitelji moći uživati od srpnja nadolazeće godine, a pažnju gledateljstva će, osim slavnih Robbie ("Bilo jednom...u Hollywoodu", "Fokus", "Legenda o Tarzanu", filmovi o Harley Quinn) i Goslinga, plijeniti i imena poput Willa Ferrella, Americe Ferrere, Micahela Cere, Isse Rae.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:52