POLIMAC PREPORUČUJE

Pogledali smo drugi dio najgledanije Netflixove serije u Hrvatskoj: ‘Napravili su nešto jako bezobrazno‘

Omar Sy u Netflixovoj seriji Lupin
 /IPA/IPA/Profimedia
Odluka Netflixa da u distribuciju prvo pusti pola prve sezone ‘Lupina‘ bila je bezobrazna i anakrona te mu se lako mogla obiti o glavu

Pretplatnici streaming platforme Netflix koji su 8. siječnja 2021. godine pohrlili pogledati sve dostupne epizode francuske serije "Lupin" neugodno su se iznenadili kada su ih autori serije George Kay i François Uzan na kraju pete epizode ostavili bez rezolucije.

Priča je, naime, napuštena usred akcije, i to napete.

Budući da je Netflix svoje korisnike navikao na zaokružene pripovjedačke cjeline, čak i u situacijama kada je bilo izvjesno da će neka serija ili film dobiti drugu sezonu ili nastavak, takva odluka djelovala je pomalo bezobrazno i anakrono.

Netflix je 20 dana nakon objave prvih pet epizoda najavio da će drugi dio prve sezone emitirati tijekom ljeta 2021. godine, a početkom svibnja otkrio kada će se nastaviti sukob Assanea Diopa (Omar Sy) i Huberta Pellegrinija (Hervé Pierre).

Ovakva distribucija tim je više neobična jer su sve epizode serije snimljene još krajem 2020. godine, odnosno netom prije emitiranja prvih pet epizoda prve sezone.

Na svu sreću za Netflix i njegove stratege, "Lupin" se pokazao punim pogotkom.

"Lupin", odnosno prvi dio prve sezone "Lupina" gledatelje je osvojio pomoću šarma francuskog glumca Omara Syja, slojevite priče, atraktivne režije i kreativnih zapleta.

Serija je tijekom prvih 28 dana prikazivanja dosegnula 70 milijuna gledatelja. Uspjeh je to koji se dade usporediti sa serijama "Damin gambit" i "Bridgerton".

Netflix je u travnju objavio da je "Lupin" bio njezin najgledaniji sadržaj u prvom kvartalu 2021. godine.

U novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac i novinar Jutarnjeg Damjan Raknić raspravljaju o drugom dijelu prve sezone francuske serije Lupin i Netflixovom bezobrazluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:37